to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:03 | 17.03.2022

Πολιτική

Χωρίς καμία ντροπή: Ο Κ. Μπακογιάννης οικειοποιείται τη δράση της Συλλογικής Κουζίνας «El Chef»

Ο Δήμος Αθηναίων με ανυπογραφο χαρτί έστειλε άστεγο στη Συλλογική Κουζίνα El Chef η οποία μιλά για «πρωτόγνωρη και εξοργιστική κατάσταση»


Μία σοβαρή καταγγελία βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με την οποία ο δήμος Αθηναίων οικειοποιείται συσσίτιο που πραγματοποιεί αυτό-οργανωμένη κουζίνα.

Την ώρα που καθημερινά επιδεινώνεται η οικονομική κατάσταση της χώρας και χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται στο χείλος της οικονομικής ασφυξίας ο δήμος Αθηναίων φέρεται να μην είναι ικανός να παρέχει ούτε τα βασικά σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Σύμφωνα με καταγγελία της «Συλλογικής Κουζίνας El Chef» στο Facebook, «ένας άνθρωπος που πέρασε από το Στέκι Μεταναστών για να λάβει φαγητό, έδειξε ένα χαρτί που του έδωσε ο Δήμος Αθηναίων, που αναγράφει λίστα με σημεία που μπορεί να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό.

«Στο χαρτί αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων και το Στέκι Μεταναστών, σαν χώρος που μπορεί ένας άστεγος να πάρει φαγητό» σημειώνει η συλλογική κουζίνα.

Ωστόσο το παράδοξο της υπόθεσης είναι όπως ξεκαθαρίζουν τα μέλη της συλλογικότητας «πως το να "στέλνει" ο Δήμος Αθηναίων με ανυπόγραφο χαρτί ανθρώπους σε εμάς, είναι τελείως διαφορετικό. Δεν έχουμε απολύτως καμία σχέση με το κράτος και απολύτως κανένα πάρε - δώσε με τον Δήμο».

Η «Συλλογική Κουζίνας El Chef» καταγγέλλει επίσης πως «ο Μπακογιάννης και η παρέα του, χωρίς καμία ντροπή παραδέχονται την πλήρη ανικανότητά τους αλλά και την πλήρη ανυπαρξία πρόθεσης) να παρέχουν τα βασικά σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη».

Μάλιστα η συλλογικότητα κατηγορεί τον δήμαρχο της Αθήνας ότι ο «κόσμος ταλαιπωρημένος και καταπονημένος γυρνάει όλο το κέντρο της Αθήνας για να βρει φαγητό», ενώ εκείνοι είναι «οι ίδιοι που υποτίθεται "θα αναπλάσουν το υποβαθμισμένο κέντρο", μοιράζοντας με αναθέσεις εκατομμύρια ευρώ στους δικούς τους και που ξοδεύουν εκατοντάδες χιλιάδες σε γελοίες φιέστες με Ρουβαδες, αυτοί που οργανώνουν άθλιες ρατσιστικές επιχειρήσεις, πογκρόμ εναντίον προσφύγων, τοξικομανών και αστέγων που "τους χαλάνε την αισθητική"».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)