to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:28 | 17.03.2022

Πολιτική

Δημ. Βίτσας: ΣΥΡΙΖΑ, έστω και με μία ψήφο διαφορά

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Δημήτρη Βίτσα στον τηλεοπτικό σταθμό «ACTION 24»


«..Εμείς ζητάμε εκλογές ΤΩΡΑ γιατί  θεωρούμε  ότι η λύση σε αυτό τον κακό δρόμο που έχει πάρει η χώρα δια της κυβερνήσεως Μητσοτάκη και ΝΔ, θα πρέπει να είναι πολιτική και  θα προέλθει από μια πολιτική αλλαγή.

Θέλουμε να βγούμε από αυτές τις εκλογές πρώτο κόμμα, έστω και με έναν ψήφο διαφορά.

Κανείς δεν μπορεί να μας απαγορέψει να τον θέλουμε, να τον επιδιώκουμε και τελικά να τον κατακτήσουμε αυτό το στόχο.

Για να βγούμε όμως κυβέρνηση με βάση την απλή αναλογική, χρειάζονται δύο πράγματα:

-          Πολιτικές συνεργασίες, γιαυτό και απευθυνόμαστε στις προοδευτικές-  δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης δηλ. σε όλα τα κόμματα της Βουλής εκτός από τη ΝΔ και την Ελληνική Λύση…

-          Κοινωνικές συμμαχίες που θα ωθήσουν τις πολιτικές δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση, όχι μόνο των ευάλωτων αλλά και των μικρομεσαίων, των εργαζόμενων, των αγροτών κλπ, και που θα στηρίξουν μια τέτοια συνεργασία σε προγραμματική βάση, τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές.

Είναι φανερό λοιπόν ότι,  βράδυ των εκλογών, αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για το σχηματισμό μιας τέτοιας κυβέρνησης, θα πρέπει να τοποθετηθούν όλοι και να απαντήσουν.

Αυτή είναι μια τοποθέτηση με αρχή , μέση και τέλος.

Η ΝΔ φαίνεται ότι θα πάει στις εκλογές με το ίδιο σύνθημα που είχε πάει και ο κος Σαμαράς το 2015. « Σταθερότητα ή περιπέτειες..»  Καμιά πρωτοτυπία..

Εμείς όμως πλέον, έχουμε την κατάλληλη πολιτική, τη δυνατότητα , τις συνεργασίες αλλά και την εμπειρία , ώστε η χώρα να ακολουθήσει μια αναπτυξιακή πορεία, μέσα στην Ευρώπη αλλά και ως σταθερά στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Αυτή είναι η κεντρική μας λογική, πάνω σε αυτό δουλεύουμε και πάνω σε αυτό γνωρίζουμε σε ποιο σημείο εστιάζονται οι αμφιβολίες του Ελληνικού λαού προς το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Θεωρούμε ότι γνωρίζει καλά ο Έλληνας πολίτης, όσο αφορά τα ζητήματα του κοινωνικού κράτους , την προστασία των ευάλωτων ανθρώπων κλπ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα τα κατάφερνε  σίγουρα καλύτερα από τη ΝΔ..»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)