to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Χαλβάδες

Ο Μητσοτάκης μας οδηγεί σε μια ανθρωπιστική καταστροφή άνευ προηγουμένου. Μια βόλτα στα σούπερ μάρκετ αρκεί


Ωραία η διπλωματία του χαλβά, σε περιόδους σταθερότητας και νηνεμίας. Όταν όμως γίνεται το σώσε και συζητάμε αν ζούμε την έναρξη του Τρίτου Παγκοσμίου ή τις πιθανότητες ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος, πρόκειται για προκλητική και χαζοχαρούμενη γελοιότητα.

Από την άλλη, ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι μια καλή διατροφική εναλλακτική, αφού τα υλικά κοστίζουν -ακόμα- κοντά στα πέντε - έξι ευρώ Και όσο ο ΣΚΑΪ ασχολείται με τους χαλβάδες, οι αρτοποιοί συζητάνε για δίμηνο - τρίμηνο κλείσιμο των φούρνων τους, αφού οι επιχειρήσεις τους μπαίνουν μέσα. Στο μεταξύ, οι Έλληνες θα αποκτήσουμε ακόμα ένα κοινό με τους γείτονές μας, αφού είναι πολύ πιθανό να πληρώνουμε 1,5 ευρώ την φρατζόλα το ψωμί, 2,5 ευρώ το λίτρο τη βενζίνη, 4 ευρώ το πιτόγυρο και το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη, την ώρα που οι μισθοί παραμένουν στάσιμοι, πολύ πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Ο Μητσοτάκης μας οδηγεί σε μια ανθρωπιστική καταστροφή άνευ προηγουμένου. Μια βόλτα στα σούπερ μάρκετ αρκεί. Η ντροπή στο βλέμμα του ανθρώπου που ζητάει από την ταμία να αφαιρέσει πράγματα από το καλάθι επέστρεψε. Η αδυναμία των πολιτών και των επαγγελματιών να εξυπηρετήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις επέστρεψε. Και αν ο Στουρνάρας φαντασιώνεται ότι θα την παλέψουμε με τις αποταμιεύσεις, η κοινωνία δεν έχει ούτε λίπος να κάψει ούτε αντοχές. Η πολιτική τού 2011-2015 που εξύμνησαν οι Στουρνάρες και οι νεοφιλελεύθεροι ταλιμπάν που σήμερα κυβερνάνε εξάντλησε τους πολίτες και την αγορά.

Παράλληλα, τους τελευταίους μήνες βιώνουμε την ομολογία ενός εγκλήματος. Κάθε μέρα δεκάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους. Η αποκάλυψη πως 16.500 ασθενείς πέθαναν εκτός ΜΕΘ, πως η αναμονή για διασωλήνωση στην εντατική ήταν σχεδόν πέντε ημέρες, συνιστά ένα σοκαριστικό σκάνδαλο. Με ευθύνες που έχουν ονοματεπώνυμο. Μητσοτάκης, Κικίλιας, Πλεύρης, αλλά και οι επιστήμονες -πες κι εσύ, Σωτήρη-, που αποσιώπησαν μέχρι οι ίδιοι να περιθωριοποιηθούν, έχουν ευθύνη για τις χιλιάδες ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκολλούσε για μια στιγμή από τις ακραίες ιδεοληπτικές εμμονές της και ενίσχυε το ΕΣΥ αντί να κάνει μπίζνες με τους κλινικάρχες. Δεν πάει άλλο. Το αίτημα “φύγετε” οφείλει να μετουσιωθεί σε οργανωμένη πολιτική διεκδίκηση, σε μαζικό κίνημα. Ειδάλλως θα μείνει κενό γράμμα και η παρέα των Λουδοβίκων του Μαξίμου θα συνεχίσει να κάνει δουλειές σε βάρος των ζωών μας.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)