to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:06 | 17.03.2022

πηγή: lifo

Διεθνή

Πούτιν: Προαναγγέλλει «αυτοκάθαρση» της ρωσικής κοινωνίας από «μπάσταρδους και προδότες»

«Ο ρωσικός λαός είναι σε θέση να ξεχωρίσει τους αληθινούς πατριώτες από τα καθάρματα και τους προδότες και θα τους φτύσει»


Για ανάγκη «αυτοκάθαρσης» της ρωσικής κοινωνίας με σκοπό την απαλλαγή από «καθάρματα και προδότες» έκανε λόγο ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν καθώς χιλιάδες πολίτες φεύγουν από τη χώρα εν μέσω των δυτικών κυρώσεων μετά την έναρξη του πολέμου.

«Η Δύση επιχειρεί να διασπάσει την κοινωνία μας με σενάρια για στρατιωτικές απώλειες και για κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις των κυρώσεων, προκειμένου να προκαλέσει εξέγερση του λαού στη Ρωσία», είπε ο Πούτιν σε βίντεο που μοιράστηκε στο Twitter. «Όμως οποιοσδήποτε λαός, ειδικά ο ρωσικός λαός, είναι σε θέση να ξεχωρίσει τους αληθινούς πατριώτες από τα καθάρματα και τους προδότες και θα τους φτύσει», πρόσθεσε.

«Είμαι βέβαιος ότι αυτή η αναγκαία και φυσική αυτοκάθαρση της κοινωνίας θα ενισχύσει μόνο τη χώρα μας, την αλληλεγγύη, την ενότητά μας και την ετοιμότητά μας να απαντήσουμε σε κάθε πρόκληση», τόνισε.

«Το πρόβλημα δεν έγκειται σε αυτό, αλλά επαναλαμβάνω το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους διανοητικά ζουν αλλού και όχι εδώ μαζί μας, με τους ανθρώπους μας, με τη Ρωσία», είπε ο Πούτιν. «Αυτό είναι κατά τη γνώμη τους [...] η αίσθηση του ανήκειν σε μια ανώτερη κάστα, μια ανώτερη φυλή», τόνισε.

Ορισμένοι αναφέρουν ότι η αντίθεσή τους στον πόλεμο θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία τους. Σχεδόν 15.000 άνθρωποι σε όλη τη Ρωσία έχουν τεθεί υπό κράτηση από την έναρξη της εισβολής, σύμφωνα με στοιχεία της ανεξάρτητης ομάδας παρακολούθησης OVD-Info.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)