to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:32 | 16.03.2022

Αθλητισμός

Τένις: Αντίθετος ο πρόεδρος της WTA με την τιμωρία των αθλητών για πολιτικούς λόγους

Οι παίκτες δεν θα πρέπει να τιμωρούνται εξαιτίας των «αποφάσεων μιας αυταρχικής ηγεσίας», υποστηρίζει ο επικεφαλής της Ένωσης γυναικών του τένις, Στιβ Σάιμον


Σε συνέντευξή του στο BBC ο "ισχυρός άνδρας" της WTA αναφέρει πως "αισθάνεται πάρα πολύ έντονα" ότι οι παίκτες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν ν΄ αγωνίζονται στο tour, τη στιγμή που επί του παρόντος απαγορεύεται να παίζουν με το όνομα της σημαίας της χώρας τους ή να παίζουν σε ομαδικές διοργανώσεις.

"Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να φέρει το μέλλον», είπε ο Σάιμον στο "BBC Sport" και συνέχισε: "Αλλά μπορώ να σας πω ότι ποτέ δεν απαγορεύσαμε σε αθλητές να συμμετέχουν στο δικό μας tour ως αποτέλεσμα πολιτικών θέσεων που μπορεί να λάβει η ηγεσία τους. Οπότε θα χρειαζόταν κάτι πολύ, πολύ σημαντικό για να αλλάξει αυτό, αλλά και πάλι δεν ξέρουμε που οδηγεί αυτό.»

Τα διοικητικά συμβούλια των WTA και ATP ανέστειλαν τη διοργάνωση που είχε προγραμματιστεί για τη Μόσχα τον Οκτώβριο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Και όλα τα τουρνουά της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης στη Ρωσία και τη Λευκορωσία έχουν ακυρωθεί επ' αόριστον.

Ωστόσο, κανένα από τα διεθνή κυβερνητικά όργανα δεν είναι προς το παρόν διατεθειμένο να ακολουθήσει αθλήματα όπως ο στίβος, το μπάντμιντον, το κανό και η κωπηλασία, απαγορεύοντας σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να αγωνίζονται.

"Θα μας αναγκάσει να αλλάξουμε τη θέση μας, γιατί προφανώς πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανόνες της κυβέρνησης" συνέχισε ο Σάιμον, ο οποίος είπε ακόμη: "Αισθάνομαι πολύ, πολύ έντονα ότι και πάλι αυτοί οι μεμονωμένοι αθλητές δεν πρέπει να είναι αυτοί που τιμωρούνται από τις αποφάσεις μιας αυταρχικής ηγεσίας που προφανώς κάνει τρομερά, κατακριτέα πράγματα.

Αλλά αν συμβεί αυτό, το οποίο είναι και πάλι μέρος της συνολικής στρατηγικής να κάνουμε τη Ρωσία και τους Ρώσους πολίτες να πληρώσουν τις συνέπειες για την απόφαση που έχει λάβει η κυβέρνησή τους, τότε δεν θα είναι κάτι που εμείς υποστηρίζουμε. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα απόσχουν από αυτό γιατί νομίζω ότι υπάρχουν πολλά άλλα θέματα που το συνοδεύουν."

tags: WTA, τένις

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)