to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:17 | 16.03.2022

Οικονομία

Υπολειτουργούν τα Κτηματολογικά Γραφεία της Ανατολικής Αττικής

Συζητήθηκε την Τρίτη 15/3 η σχετική επίκαιρη ερώτηση είχε καταθέσει ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Σκουρολιάκος, με την οποία καλούσε τον υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης να απαντήσει τι σκοπεύει να κάνει ως πολιτική ηγεσία για να αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία των Κτηματολογικών Γραφείων της Ανατολικής Αττικής έτσι ώστε να πάψει η ταλαιπωρία των πολιτών αλλά και των εργαζομένων σ’ αυτά.


Αφορμή για να κατατεθεί η Επίκαιρη Ερώτηση στάθηκε το γεγονός ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έγινε αποδέκτης πολλών διαμαρτυριών από κατοίκους της Ανατολικής Αττικής για την κατάσταση που επικρατεί στα Κτηματολογικά Γραφεία της περιοχής.

Πολίτες αλλά και εργαζόμενοι σε όλα τα Κτηματολογικά Γραφεία της Ανατολικής Αττικής διαμαρτύρονται, καθώς διαπιστώνουν δυσλειτουργία τους, την οποία αποδίδουν στην υποστελέχωση των Γραφείων και σε αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου. Πολίτες που αντιμετωπίζουν τεράστιες ουρές, εργαζόμενοι χωρίς τα στοιχειώδη - ελλείψεις και σε φωτοτυπικό χαρτί - που όμως καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διορθωθούν τα λάθη που έχουν προκύψει κατά την περίοδο των κτηματολογικών δηλώσεων και έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία των συμπολιτών μας.

Στην απάντησή του ο Υπουργός αποδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία των Κτηματολογικών Γραφείων, όχι μόνο της Αττικής, αλλά όλης της χώρας. Τα προβλήματα, είπε, αφορούν και στην έλλειψη προσωπικού και σε ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή. Για όλ’ αυτά τα προβλήματα, βεβαίως, ευθύνεται η προηγούμενη κυβέρνηση!

Στη δευτερολογία του ο κ. Σκουρολιάκος δεν άφησε ασχολίαστη την τοποθέτηση του Υπουργού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι γνωστό πλέον ότι, για τους κυβερνώντες, η πηγή των προβλημάτων του ελληνικού κράτους από το 1830 ως σήμερα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επεσήμανε τα προβλήματα ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην Ανατολική Αττική σε μια σειρά περιοχών και τις διεκδικήσεις που προβάλλει το κράτος και η Εκκλησία σε τεράστιες εκτάσεις της Ανατολικής Αττικής σε συνδιασμό με την απουσία δασικών χαρτών.

Ζήτησε από τον Υπουργό να πάει με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο να ελέγξει την κατάσταση που επικρατεί στα Κτηματολογικά Γραφεία, διότι τον πληροφόρησαν λάθος ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα τα πράγματα ομαλοποιήθηκαν μετά από κάποιες παρεμβάσεις του. Θα διαπιστώσει ότι πολίτες και επαγγελματίες είναι εξαγριωμένοι σε βαθμό που χρειάστηκε η αστυνομία για να επιβάλει την τάξη, όπως έγινε στην περίπτωση της Θεσ/νίκης και του Κορωπίου.

Στις Αχαρνές, το Κορωπί, την Κερατέα, αλλά και σε άλλα Γραφεία χρειάζονται 3-4 μήνες διότι υπάρχει υποστελέχωση, είπε.

Ανέδειξε τα προβλήματα των Κτηματολογικών Γραφείων, όπως: από 100 άτομα προσωπικό στην Αττική, έμειναν 40, έλλειψη προϊσταμένων λόγω αδιαφορίας των υπηρετούντων υπαλλήλων να καταλάβουν τη θέση, είτε λόγω μη ικανοποιητικού επιδόματος θέσης, είτε λόγω αυξημένης ευθύνης, οι εργαζόμενοι αγοράζουν οι ίδιοι toner και χαρτί, χειρίζονται απαρχαιωμένους Η/Υ και εκτυπωτές, τα τηλεφωνικά κέντρα δεν λειτουργούν και οι υπάλληλοι χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους τηλέφωνα, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί φέρνουν δικό τους φωτοτυπικό χαρτί για να κάνουν τις απαραίτητες εκτυπώσεις, υπάλληλοι που αναφέρονται σ’ αυτές τις ελλείψεις, καλούνται σε απολογία.

Καταλήγοντας ο κ. Σκουρολιάκος τόνισε ότι το υπό συζήτηση θέμα είναι τεράστιο, αυτή η κυβέρνηση δεν επέδειξε κανένα ενδιαφέρον, παρά μόνο αρκείται στη μετάθεση ευθυνών.

Στη δευτερολογία του ο Υπουργός αποδέχθηκε ότι στα Κτηματολογικά Γραφεία επικρατεί μία κατάσταση που δεν τιμά τη χώρα, ότι τα προβλήματα αφορούν το σύνολο, σχεδόν, των Κτηματολογικών Γραφείων της χώρας και ότι δεν έχει πρόβλημα να αναλάβει την ευθύνη γι’ αυτά. Έδωσε υποσχέσεις ότι θα γίνουν τα απαραίτητα για να εξομαλυνθεί η κατάσταση, χωρίς να αποφύγει και πάλι την μετάθεση ευθυνών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)