to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:51 | 15.03.2022

Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει την αισχροκέρδεια

«Εδώ και τώρα πλαφόν στις τιμές ενέργειας, άμεση μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης»


"Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει την ακρίβεια και στηρίζει την αισχροκέρδεια των μεγάλων συμφερόντων. Φτωχοποιεί με βίαιο τρόπο την πλειοψηφία του ελληνικού λαού", διεμήνυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στη θεσσαλική τηλεόραση TRT TV. "Δυστυχώς πέσαμε μέσα στο ζήτημα της ακρίβειας. Από τις αρχές του φθινοπώρου μιλούσαμε για ένα πολύ μεγάλο κύμα ακρίβειας, όταν ο  κ. Μητσοτάκης ανακοίνωνε μέτρα μόλις 150 εκατ. ευρώ και ο κ. Σκρέκας μας μίλαγε για αυξήσεις 2-3 ευρώ στους λογαριασμούς. Οι λογαριασμοί όμως ήρθαν 3 και 4 φορές πάνω πριν καν ξεκινήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία", τόνισε.

"Είναι χυδαία η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησής του για την κατάσταση που βιώνουμε πίσω από τον πόλεμο. Σε κάθε περίπτωση, μπροστά στην προσπάθειά του να αποφύγει τα χειρότερα, ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να προβεί σε εκλογικό αιφνιδιασμό και γι' αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είμαστε έτοιμοι", υπογράμμισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

"Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι δεν αύξησε το βασικό μισθό, για το γεγονός ότι δεν έχει μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα, όπως έχουν κάνει μια σειρά από χώρες, με τελευταία παραδείγματα την Κύπρο, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, έχει μεγάλη ευθύνη και για το βίαιο σχέδιο απολιγνιτοποίησης της χώρας», κατηγόρησε.

Κληθείς να σχολιάσει τα μέτρα στήριξης που αναμένεται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση, ο Ν. Ηλιόπουλος έκανε λόγο για "μέτρα-κοροϊδία" που "θα επιδοτήσουν και πάλι την αισχροκέρδια".

"Η Κομισιόν έχει μιλήσει για πλαφόν στις τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου και η κυβέρνηση δεν το κάνει. Είναι σαν να μας έχει δώσει το σφυρί και να προσπαθούμε να καρφώσουμε το καρφί με το χέρι", δήλωσε χαρακτηριστικά. "Αντιθέτως η κυβέρνηση με τα χρήματα των πολιτών επιδοτεί τα υπερκέρδη των εταιρειών. Επιπλέον,η Κομισιόν έχει δώσει και τη δυνατότητα για έκτακτη φορολόγηση στις εταιρείες ενέργειας", προσέθεσε.

Ερωτηθείς στο μεταξύ για τη συνάντηση των κκ Μητσοτάκη και Ερντογάν, ο εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε τα εξής: "Πρέπει να τελειώνουμε με τα εύκολα ψέμματα στην εξωτερική πολιτική. Το αφήγημα ότι η Τουρκία είναι απομονωμένη απέχει από την πραγματικότητα. Είναι η ώρα η Ελλάδα να αναλάβει πρωτοβουλίες τώρα που είναι ανοιχτή και η συζήτηση για την τελωνειακή ένωση ΕΕ-Τουρκίας. Πρέπει να θέσουμε ως προαπαιτούμενο ότι για να προχωρήσει πρέπει να υπάρξει δέσμευση από τουρκικής πλευράς πως θα συζητήσει την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας στη βάση του διεθνούς δικαίου με ορίζοντα τη Χάγη. Και χωρίς γκρίζες ζώνες. Ωστόσο, για εσωκομματικούς λόγους η ΝΔ δεν είναι πρόθυμη να κάνει κάτι τέτοιο".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)