to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:10 | 12.03.2022

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Λεφτά υπάρχουν, αλλά μόνο για τα golden boys της κυβέρνησης

«Για την ΝΔ λοιπόν, υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για τα bonus των golden boys και για την απαλλαγή του φόρου μεταβίβασης των μεγάλων περιουσιών, αλλά δεν υπάρχει χώρος για κοινωνική πολιτική»


Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον τηλεοπτικό σταθμό « KONTRA CHANNEL»:

«..Η κατάσταση οδηγεί σε αδιέξοδα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σωστά έχει χαρακτηρισθεί σαν η κυβέρνηση της δικαιολογίας. Για όλα τα πράγματα έχει και μια δικαιολογία.

Πρέπει να παρθούν  συγκεκριμένα μέτρα τόσο στο κοινωνικό κράτος, όσο και στο πεδίο της παραγωγής και της ανάπτυξης. Συγχρόνως παραμένουν ανοιχτά πολλά από τα Εθνικά μας θέματα.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν τα έχει καταφέρει στο ζήτημα της πανδημίας, της οικονομικής και της ενεργειακής κρίσης. Δεν φαίνεται να έχει μια συγκροτημένη πολιτική ανάλυση στο μυαλό της, αλλά απλά περιμένει να δει τι θα δώσει η ΕΕ για να δει και πως θα τα μοιράσει.

Σε μια τέτοια κατάσταση, τη λύση τη δίνει η ίδια η κοινωνία με την προσφυγή σε εκλογές.

Εμείς έχουμε εξαγγείλει συγκεκριμένες προτάσεις για να αντιμετωπιστεί η κρίση, την ώρα που η ΝΔ μας κατηγορούσε για ΄΄λεφτόδενδρα΄΄ και άλλα τέτοια φαιδρά. Βλέπει όμως κανείς , ότι στην ίδια την εργαλειοθήκη που προτείνει η ΕΕ για το ξεπέρασμα της κρίσης, υπάρχουν πολλές από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Για την ΝΔ λοιπόν, υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για τα bonus των golden boys και για την απαλλαγή του φόρου μεταβίβασης των μεγάλων περιουσιών, αλλά δεν υπάρχει χώρος για κοινωνική πολιτική.

Προκύπτει ευλόγως το ερώτημα:

Γιατί  η κυβέρνηση εξακολουθεί να βασίζεται πάνω σε ένα ΄΄καφενειακού΄΄ τύπου χρηματιστηρίου ενέργειας, (επί της ουσίας ένα καρτέλ 12 εταιριών) και δεν προχωρά στην  προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση;

Χρειάζεται λοιπόν να σχηματισθεί μια νέα κυβέρνηση συνεργασίας των προοδευτικών-δημοκρατικών δυνάμεων, που θα βασίζεται σε ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα, ώστε ο λαός να είναι απολύτως ενήμερος για το τι του επιφυλάσσει η επόμενη μέρα των εκλογών.

Χρειάζονται πλέον στοχευμένες παρεμβάσεις.  Υπάρχει ένα ΄΄ μαξιλάρι΄΄ το οποίο θα πρέπει να αξιοποιηθεί. Το κράτος δεν μπορεί να θεωρείται σαν επιχείρηση όπως κάνει η ΝΔ.

Πρέπει να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος, να υπάρξει κρατική παρέμβαση σε ευαίσθητους τομείς , όπως για παράδειγμα έκανε ο Μακρόν, χωρίς να είναι σοσιαλιστής, με το χρηματιστήριο ενέργειας, βάζοντας πλαφόν στην τιμή της ΜWh.

O ίδιος ο κος Γεωργιάδης έρχεται μετά από μεγάλη καθυστέρηση και αφού έχει λοιδορήσει επί μακρόν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μιλά για πλαφόν, ενώ μόλις χθες ο κος Μητσοτάκης μίλησε για υπερκέρδη εκ μέρους κάποιων εταιριών. Δεν μπορεί  λοιπόν ο Ελληνικός λαός να περιμένει πότε θα πάρει μπρος η ΝΔ και η κυβέρνηση…»

Βλέπε το βίντεο: https://www.facebook.com/vitsasd/videos/998098980815683

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)