to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:20 | 11.03.2022

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα «Καγιέν» του Άδωνι: «Και είναι υπεύθυνοι για την απόγνωση των πολιτών, και τους δουλεύουν κι από πάνω»

Ο υπ. Ανάπτυξης βγήκε χθες στην τηλεόραση και υποστήριξε ότι μια μείωση του φόρου στα καύσιμα θα ευνοούσε όσους έχουν πανάκριβες Πόρσε Καγιέν και Τζάγκουαρ (!). «Ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του δεν είναι απλά υπεύθυνοι για την απόγνωση των πολιτών, αλλά τους δουλεύουν και από πάνω», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει σε ανακοίνωση του για τις δηλώσεις Γεωργιάδη (δείτε τις παρακάτω), αλλά και του Κ. Σκρέκα:

«Περισσότερες από 18 χώρες της Ε.Ε., με τελευταίες την Ιρλανδία, την Κύπρο και την Πορτογαλία μείωσαν τον ΕΦΚ για όσο διαρκεί η κρίση και συγκρατούν τις τιμές των καυσίμων.

Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη, με τη βενζίνη πάνω από τα 2 ευρώ και το πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,7 ευρώ το λίτρο, ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίζεται πως δεν μειώνουν τον ΕΦΚ στα καύσιμα γιατί θα ευνοηθούν όσοι έχουν Καγιέν! Και ο κ. Σκρέκας ότι η μείωση του ΕΦΚ δεν θα λύσει το πρόβλημα ακρίβειας στα καύσιμα, αλλά στο ερώτημα γιατί η Κύπρος έχει φθηνότερα, απαντά γιατί έχει λιγότερους φόρους».

«Ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του δεν είναι απλά υπεύθυνοι για την απόγνωση των πολιτών, αλλά τους δουλεύουν και από πάνω», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Οι δηλώσεις Γεωργιάδη, οι Τζάγκουαρ και τα «άφησε την κλάψα»

Υπενθυμίζεται ότι ο υπ. Ανάπτυξης υποστήριξε χθες, σε εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου, και ενώ δεχόταν τα πυρά του Αλ. Χαρίτση, ότι αν μειωθεί ο ΕΦΚ στα καύσιμα θα ωφεληθεί ο πλούσιος «που έχει [Porsche] Cayenne και τζάγκουαρ» επειδή καταναλώνει περισσότερη βενζίνη. Εφτασε δε να πει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι το νεοφιλελεύθερο άψυχο τέρας που θέλετε να παρουσιάζετε, αλλά ένας άνθρωπος κοινωνικά ευαίσθητος όπως κι όλη η κυβέρνηση...» (γέλια...).

Ο υπ. Ανάπτυξης ήταν προκλητικός και προς κάτοικο της Πάρου που ανέφερε πως η βενζίνη στην Πάρο έχει ξεπεράσει τα 2,3 ευρώ το λίτρο. Ο Άδωνις Γεωργιάδης του επιτέθηκε, φανερά εκνευρισμένος και πάλι, λέγοντας... «άφησε την κλάψα τώρα».

Τα σχετικά αποσπάσματα:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)