to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:42 | 10.03.2022

Πολιτική

Ε. Αχτσιόγλου: Αβίωτη η καθημερινότητα των πολιτών με ευθύνη της κυβέρνησης

«Η ΝΔ δεν λαμβάνει μέτρα ούτε στο σκέλος της κοινωνικής προστασίας και της ενίσχυσης του εισοδήματος, όπως η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, η μείωση ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, η αύξηση τώρα του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, για να μπορούν στοιχειωδώς τα νοικοκυριά να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους», τόνισε σε ραδιοφωνική συνέντευξή της η Ε. Αχτσιόγλου, τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


«Η έκρηξη της ακρίβειας έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις που κάνει αβίωτη την καθημερινότητα της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5”.

H κυβέρνηση, πρόσθεσε, «έχει τεράστιες ευθύνες για τον τρόπο που χειρίστηκε την ενεργειακή πολιτική της χώρας». Ο κ Μητσοτάκης «αύξησε την εξάρτηση της χώρας από το ρωσικό φυσικό αέριο, προχώρησε σε βίαιη και χωρίς σχέδιο απολιγνιτοποίηση, οργάνωσε όλη την ενεργειακή πολιτική γύρω από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και αντί να προχωρήσει εντατικούς ελέγχους στην αγορά, έβαλε πλάτη στα καρτέλ».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε, σε ό,τι αφορά το κόστος ενέργειας, ότι «πρέπει να υπάρξει πλαφόν στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, να προχωρήσουν διμερή προθεσμιακά συμβόλαια μεταξύ παραγωγού και προμηθευτή στην αγορά ενέργειας ώστε να συγκρατηθεί το κόστος και να ενεργοποιηθούν λιγνιτικές μονάδες σε πλήρες δυναμικό».

Τόνισε, επίσης, ότι «η ΝΔ δεν λαμβάνει μέτρα ούτε στο σκέλος της κοινωνικής προστασίας και της ενίσχυσης του εισοδήματος, όπως η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, η μείωση ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, η αύξηση τώρα του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, για να μπορούν στοιχειωδώς τα νοικοκυριά να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους».

Σημείωσε, παράλληλα, ότι «ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα έχει μειωθεί στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, εμείς το έχουμε ζητήσει ήδη από τον Σεπτέμβρη, έχουμε καταθέσει δύο φορές την τροπολογία και η κυβέρνηση την έχει απορρίψει».

Επισήμανε, τέλος πως «τα μέτρα που προτείνει η Κομισιόν εν πολλοίς δικαιώνουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)