to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:37 | 10.03.2022

Πολιτική

Αντί για απαντήσεις στους πολίτες, ο Οικονόμου ανακάλυψε τους «μύθους του ΣΥΡΙΖΑ»

«Αντί να κοροϊδεύει τους πολίτες, να κατασκευάζει δήθεν μύθους του ΣΥΡΙΖΑ για να κρύψει πίσω από τον πόλεμο τα εγκληματικά λάθη Μητσοτάκη με τη ΔΕΗ και την βίαιη απολιγνιτοποίηση, είναι προτιμότερο ο κ. Οικονόμου να πει τη μόνη αλήθεια: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει να τα βάλει με τα καρτέλ της αισχροκέρδειας», απαντάει ο Νάσος Ηλιόπουλος


Για «εθνικά και κοινωνικά επικίνδυνη επιμονή στη μικροπολιτική αντιμετώπιση κορυφαίων ζητημάτων» κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονομου, σχολιάζοντας με υβριστικό τρόπο την κριτική του Αλ. Τσίπρα κατά της κυβέρνησης με αιχμή την ανεξέλεγκτη ακρίβεια και τις πρωτοαανείς ενεργειακές ανατιμήσεις.

Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Οικονόμου, «είτε ο κ. Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται το διεθνές περιβάλλον, είτε συνειδητά ψευδολογεί όπως το συνηθίζει, το συμπέρασμα είναι ότι ο κ. Τσίπρας στερείται όλων των πολιτικών χαρακτηριστικών που απαιτούνται από τις κρίσιμες περιστάσεις: σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κατανόηση των συνθηκών».

«Ως συνήθως, μιλά για ευθύνη φερόμενος ανεύθυνα και καιροσκοπικά» πρόσθεσε. Υποστήριξε μάλιστα πως «η κυβέρνηση, αξιοποιώντας κάθε εθνική και ευρωπαϊκή δυνατότητα, αντιστέκεται κατά το μέγιστο δυνατόν στην πίεση των διεθνών κρίσεων, υπερασπιζόμενη τα εθνικά δίκαια, την κοινωνία των πολιτών και την οικονομία. Με πολύπλευρες πρωτοβουλίες και με διαρκή ενίσχυση όσων δοκιμάζονται περισσότερο».

Αιχμηρή είναι η απάντηση εκπροσώπου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο:

Περιμένουμε από τον εθνικό ψεύτη, αντί για ύβρεις να εξηγήσει στους απελπισμένους πολίτες πώς γίνεται οι δήθεν «μύθοι του ΣΥΡΙΖΑ» για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και πλαφόν στα τιμολόγια ρεύματος και φυσικού αερίου, να προωθούνται από την Κομισιόν και να εφαρμόζονται από τις περισσότερες χώρες της ΕΕ εκτός της Ελλάδας. Στη Γαλλία έχει επιβληθεί πλαφόν στις αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος. Μόνο χθες Πορτογαλία και Ιρλανδία ανακοίνωσαν μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα. Το ίδιο και η Κύπρος, με την τιμή της βενζίνης στο 1,4 ευρώ, ενώ προμηθεύεται καύσιμα από την Ελλάδα που η τιμή της είναι στα 2,1 ευρώ.

Αντί να κοροϊδεύει τους πολίτες, να κατασκευάζει δήθεν μύθους του ΣΥΡΙΖΑ για να κρύψει πίσω από τον πόλεμο τα εγκληματικά λάθη Μητσοτάκη με τη ΔΕΗ και την βίαιη απολιγνιτοποίηση, είναι προτιμότερο ο κ. Οικονόμου να πει τη μόνη αλήθεια: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει να τα βάλει με τα καρτέλ της αισχροκέρδειας.

Όσο για την «κατανόηση των συνθηκών» που λέει ο κ. Οικονόμου, τον ενημερώνουμε ότι ο κ. Τσίπρας γυρνά όλη την Ελλάδα και συζητά με τους πολίτες για τα προβλήματα που φέρνουν οι πολιτικές Μητσοτάκη. Μπορεί να κάνει το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης σε μία γειτονιά της χώρας χωρίς συνοδεία δύο διμοιριών ΜΑΤ; Αν το κάνει, θα κατανοήσει πλήρως τις συνθήκες...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)