to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:21 | 10.03.2022

Πολιτική

Εγκρίθηκε το εφιαλτικό σχέδιο της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ

Με έγκριση ιδιώτη γιατρού η εισαγωγή στα νοσοκομεία – Χειρουργεία επί πληρωμή


Την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου πήρε το εφιαλτικό σχέδιο Πλεύρη-Γκάγκα για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και την απορρύθμιση του δημόσιου τομέα της Υγείας Το σχέδιο νόμου βάζει ιδιώτες σε όλες τις φάσεις της δημόσιας Υγείας ιδιώτες από την μπροστινή πόρτα ενώ παράλληλα προβλέπει την διάλυση περιφερειακών νοσοκομείων και την μετατροπή τους σε Κέντρα Υγείας.

Μια από τις αλλαγές που μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστές αφορά στο πώς οι πολίτες θα εισάγονται στα νοσοκομεία, αρμοδιότητα που θα ανατεθεί σε ιδιώτες γιατρούς που θα είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να μειωθούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο νόμου που παρουσίασε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

-Ενοποίηση των δημόσιων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και δημιουργεί το νέο πλαίσιο για συνεργασία με τις ιδιωτικές δομές ΠΦΥ

-Την είσοδο ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία με καθεστώς  μερικής απασχόλησης προκειμένου να μην γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

-Λειτουργία απογευματινών χειρουργείων με όρους ιδιωτικούς, δηλαδή με τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στο κόστος του χειρουργείου.

-Υποχρεωτική εφαρμογή του προσωπικού γιατρού για όλους τους πολίτες. Οι γιατροί αυτοί θα κρίνουν εάν θα πρέπει να γίνει εισαγωγή σε νοσοκομείο διαφορετικά ο ασθενής δεν θα έχει καμιά πρόσβαση σε δημόσια δομή. Αντίθετα θα μπορεί, εννοείται, να έχει πρόσβαση σε ιδιωτική δομή ακόμα και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του προσωπικού του γιατρού. Θα πρόκειται για ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ από τον οποίο και θα αμείβονται και στους οποίους θα πρέπει να εγγραφούν οι πολίτες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)