to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:33 | 10.03.2022

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Υπάρχουν λύσεις για τη συγκράτηση της ακρίβειας και πρέπει να εφαρμοστούν

«Να παρθούν άμεσα, όλα τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και πρώτα αυτά που επηρεάζουν την αύξηση στο ενεργειακό κόστος το οποίο στις μέρες μας έχει σχεδόν τριπλασιαστεί»


Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ TV»:

«ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ»

«..Μπορεί η ακρίβεια να μην είναι ένα πρόβλημα που εμφανίστηκε με τον πόλεμο στην Ουκρανία, όμως το τελευταίο διάστημα  επιδεινώθηκε  με ταχύτατους ρυθμούς.

Σήμερα έχουμε την εργαλειοθήκη που πρότεινε η ΕΕ, όπου ορισμένες από τις προτάσεις της είναι και στη δική μας ατζέντα ,( μείωση φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, αύξηση κατώτατου μισθού, μείωση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης κλπ) , όλα δηλαδή, όσα χρειάζονται για να μπορέσει να ζήσει ο κόσμος.

Άλλωστε αν κάποιος διαβάσει την επιστολή του κου Μητσοτάκη προς την ΕΕ , θα δει ότι , αυτά για τα οποία μας κατηγορούσε το Σεπ.2021 στην αντίστοιχη συζήτηση περί ΄΄λεφτόδενδρων΄΄ και δημοσιονομικού χώρου, τώρα τα έβαλε στην πρότασή του.

Εμείς λέμε ότι , στην παρούσα φάση, ότι δοθεί προς την κοινωνία, ακόμα και αν αποτελεί ΄΄ασπιρίνη΄΄, θα είναι καλοδεχούμενο.

Θυμίζω ότι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, η επιδοματική σύνταξη είχε θεσπιστεί με νόμο, ιδιαίτερα για τους χαμηλοσυνταξιούχους για τους οποίους θα πρέπει και τώρα να υπάρξει ειδική μέριμνα.

Να παρθούν άμεσα, όλα τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και πρώτα αυτά που επηρεάζουν την αύξηση στο ενεργειακό κόστος το οποίο στις μέρες μας  έχει σχεδόν τριπλασιαστεί.

Δεν μπορούμε λοιπόν να παίρνουμε στα σοβαρά τις δηλώσεις του κου Σκέρτσου, ο οποίος μόλις πρόσφατα πίστευε ότι η επιβάρυνση στο ρεύμα θα ήταν 2-3 ευρώ ανά λογαριασμό…

Να παρθούν μέτρα και μάλιστα να παρθούν ΤΩΡΑ.

Λύσεις υπάρχουν και θα πρέπει να εφαρμοστούν.

Δεν πρόκειται βέβαια να λύσουν οριστικά το πρόβλημα, αλλά θα υπάρξει  μια σοβαρή ελάφρυνση του κόσμου.

Δώδεκα εταιρίες είναι στο χρηματιστήριο ενέργειας στη χώρα μας αλλά ο μεγάλος ΄΄παίκτης΄΄ είναι η ΔΕΗ. Θα μπορούσε λοιπόν να υπάρξει μια συγκράτηση των τιμών στο ρεύμα…»

Βλέπε το βίντεο ΕΔΩ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)