to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:26 | 09.03.2022

Πολιτική

Γιώργος Κύρτσος: Στο «πειθαρχικό» του ΕΛΚ – Σε άλλη γραμμή από Μητσοτάκη ο Μεϊμαράκης

Η Ασημακοπούλου εισηγήθηκε στέρηση των δικαιωμάτων του Κύρτσου για ένα χρόνο σε αντίθεση με τον Μεϊμαράκη που ζήτησε για 6 μήνες


Για «δυσάρεστη έκπληξη», κάνει λόγο ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος αναφορικά με την Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία ανέλαβε να εισηγηθεί στους ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τη στέρηση των δικαιωμάτων του για ένα χρόνο.

Όπως αναφέρει ο Γ. Κύρτσος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ενώ η πρόταση του Κ. Μητσοτάκη ήταν για «εκπαραθύρωση» του από το ΕΛΚ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης «συνετός και αξιοπρεπής», όπως αναφέρει ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, «ζήτησε 6μηνη στέρηση δικαιωμάτων μέλους του ΕΛΚ». «Παρενέβη για έναν που... ψήφισε Μητσοτάκη» σχολιάζει ο Γιώργος Κύρτσος και προσθέτει: «Ο Βέμπερ γεφύροποιός κατέληξε σε πρόταση για 12μηνη στέρηση δικαιωμάτων. Δίνω μάχη Novartis, rule of law».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Κύρτσος διαγράφηκε από τη ΝΔ για «δυσφήμηση της χώρας» αναφορικά με τις αναρτήσεις του που εξέθεταν την κυβέρνηση σχετικά με το σκάνδαλο Novartis.

Για να περάσει η πρόταση Βέμπερ, θα πρέπει να παρευρεθούν στην ψηφοφορία τα 2/3 των ευρωβουλευτών του ΕΛΚ. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της EURACTIV, δεν είναι όλοι οι ευρωβουλευτές στη γραμμή Βέμπερ.

Την ίδια ώρα, που στο ΕΛΚ πραγματοποιείται η ψηφοφορία για την αναστολή των δικαιωμάτων του ευρωβουλευτή Γ. Κύρτσου, η δικαστικός που ερεύνησε το σκάνδαλο Novartis στην Ελλάδα Ελένη Τουλουπάκη, ενημέρωσε την Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου, μετά τις σχετικές διώξεις που ασκήθηκαν εναντίον της από την ελληνική δικαιοσύνη.

Πηγή: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)