to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:24 | 09.03.2022

Πολιτισμός

Οργή μουσικών κατά Mega για αποκλεισμό τους από εκπομπή

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, με χθεσινή του ανακοίνωση, καταγγέλλει τον τηλεοπτικό σταθμό Mega και τον δημοσιογράφο Ιορδάνη Χασαπόπουλο, αναφέροντας ότι αρνήθηκε να βγάλει εκπρόσωπο του Σωματείου των εργαζομένων στη Λυρική για να μιλήσει για τα όσα συμβαίνουν


Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης έχουν βρεθεί τις τελευταίες ημέρες τα όσα συνέβησαν στην εθνική λυρική σκηνή, με φόντο την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τη διαμαρτυρία μουσικών.

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, με χθεσινή του ανακοίνωση, καταγγέλλει τον τηλεοπτικό σταθμό Mega και τον δημοσιογράφο Ιορδάνη Χασαπόπουλο, αναφέροντας ότι αρνήθηκε να βγάλει εκπρόσωπο του Σωματείου των εργαζομένων στη Λυρική για να μιλήσει για τα όσα συμβαίνουν.

Στην εκπομπή καλεσμένος ήταν ο μουσικός Μάνος Επιτροπάκης, ο οποίος, όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Μουσικό Σύλλογος, προχώρησε σε συκοφαντίες και ψέματα σχετικά με άρνηση μουσικών να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο λαό της Ουκρανίας.

«Παρουσίασε τους μουσικούς και χορωδούς σαν άβουλα όντα που δέχονται  τρομοκρατία από τους συνδικαλιστές τους, ενώ ανέφερε ως αυτονόητο, να μην έχουν λόγο για το τι θα παίξουν. Απέκρυψε ότι οι μουσικοί επέλεξαν να κάνουν ενός λεπτού σιγή, εκφράζοντας τη συμπαράσταση τους, για τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία, παρουσιάζοντας τους σαν φίλους του Πούτιν» σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται «ενημερώνουμε τον κ. Χασαπόπουλο ότι στις Ελληνικές Ορχήστρες μουσικοί από την Ουκρανία και τη Ρωσία συμβιώνουν, δεκαετίες, χωρίς εθνικιστικές αντιπαραθέσεις. «Όποιος είναι με την Ελευθερία, Δημοκρατία και την Ειρήνη, οφείλει να  καταδικάσει από τη μια τη Ρωσική εισβολή και από την άλλη να καταδικάσει τις απαγορεύσεις των Ρώσων δημιουργών και Καλλιτεχνών. Οι υπεύθυνοι της εκπομπής ότι δεν μπορούν να παρουσιάζουν την άποψη του ενός που μειοψήφησε και να αποκρύπτουν και να διαστρεβλώνουν την άποψη των 100. Αυτό δε λέγεται δημοσιογραφία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)