to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:46 | 08.03.2022

Διεθνή

Επανέναρξη του διαλόγου με την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα ανακοίνωσε ο Ν. Μαδούρο

Η εκκίνηση του διαλόγου με την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα, αποτελεί βασική προϋπόθεση των ΗΠΑ για άρση του εμπάργκο


Την επανεκκίνηση του διαλόγου την αντιπολίτευση, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο μετά και τη διπλωματική συνάντηση που είχαν το Σάββατο στο Καράκας αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Βενεζουέλας, στο πλαίσιο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και την αύξηση των τιμών στην ενέργεια.

«Αποφασίσαμε να ενεργοποιήσουμε εκ νέου τη διαδικασία του εθνικού διαλόγου με όλους τους πολιτικούς, οικονομικούς, θρησκευτικούς παράγοντες της χώρας. Πηγαίνουμε σε αναδιαμόρφωση της διαδικασίας του εθνικού διαλόγου. Αυτός θα είναι πιο περιεκτικός και ευρύτερος», δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, σύμφωνα με το telesur.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκκίνηση του διαλόγου με την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα, αποτελεί βασική προϋπόθεση των ΗΠΑ για άρση του εμπάργκο προς τη χώρα.

«Αυτός ο διάλογος πρέπει να παρέχει όλες τις πολιτικές εγγυήσεις για τα επόμενα χρόνια. Θα δώσουμε ενέργεια στη διαδικασία του πολιτικού διαλόγου με σκοπό τις συναντήσεις με όλους», πρόσθεσε ο Ν. Μαδούρο.

Παράλληλα, όσον αφορά στην υψηλού επιπέδου, δίωρη, διπλωματική συνάντηση ΗΠΑ και Βενεζουέλας ο Ν. Μαδούρο δήλωσε ότι «συμφωνήσαμε να εργαστούμε για μια ατζέντα. Ήταν πολύ σημαντικό να μιλήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο για θέματα που ενδιαφέρουν τη Βενεζουέλα και τον υπόλοιπο κόσμο».

Αναφορικά με τις λεπτομέρειες της συνάντησης, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας επικύρωσε την προθυμία του Καράκας να παραμείνει στο δρόμο της διπλωματίας με σεβασμό σε μια ατζέντα η οποία εγγυάται την ειρήνη και την ασφάλεια για τους λαούς της περιοχής, «οι συνομιλίες, ο συντονισμός και η θετική ατζέντα μεταξύ η κυβέρνηση των ΗΠΑ και της Βενεζουέλας θα συνεχίσουν», επεσήμανε ο ίδιος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)