to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:17 | 08.03.2022

Κοινωνία

«Κανένας έλεγχος λαμβάνει χώρα στον "105,5 Στο Κόκκινο"»

«Η Left Media AE, ιδιοκτήτρια του ραδιοσταθμού 105,5 Στο Κόκκινο, δηλώνει προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι είναι στη διάθεση κάθε ελεγκτικής αρχής για οποιονδήποτε έλεγχο κρίνει δέον να πραγματοποιήσει. Συγχωρήστε μας για το κλισέ, αλλά ταιριάζει κουτί στην περίσταση: Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται»


Η ανακοίνωση της Διοίκησης της «Αυγής» και του «105,5 Στο Κόκκινο»:

Τις τελευταίες ημέρες, λαθρόβια διαδικτυακά μέσα διακινούν την «είδηση» ότι οι ελεγκτικές αρχές διεξάγουν φορολογικό έλεγχο στον ραδιοσταθμό 105,5 Στο Κόκκινο, ενώ αντίστοιχες φήμες κυκλοφόρησαν για ελέγχους των αρχών και στην Αυγή Α.Ε.

Μάλιστα, οι συντάκτες παραθέτουν και λεπτομέρειες του υποτιθέμενου ελέγχου: ότι οι αρχές κινητοποιήθηκαν μετά από «ανώνυμη καταγγελία», ότι τον έλεγχο ανέλαβε η ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών, αλλά και ότι ο φάκελος «περιλαμβάνει και στοιχεία» από δημοσιεύματά τους!

Για μια μόνο - ήσσονος σημασίας – πτυχή παρέλειψαν να ενημερώσουν τους (όποιους) αναγνώστες τους: ότι ουδείς έλεγχος λαμβάνει χώρα στο ραδιοσταθμό 105,5 Στο Κόκκινο. Αν υφίστατο κάτι τέτοιο, θα το γνώριζε αν μη τι άλλο ο ελεγχόμενος. Και είμαστε σε θέση να διαβεβαιώσουμε τους ευφάνταστους διακινητές της ως άνω «είδησης» ότι καμία ελεγκτική υπηρεσία δεν έχει εμφανιστεί είτε έχει έρθει σε επικοινωνία με την εταιρεία μας, για κανένα απολύτως θέμα.

Υφίσταται βέβαια και το ενδεχόμενο η είδηση να έχει κάποια βάση, αλλά σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα γίνονται μάλλον επικίνδυνα για το κράτος δικαίου και τον τρόπο που λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Οι ίδιες οι φορολογικές αρχές, δηλαδή, να διέρρευσαν σε τρίτους ότι προτίθενται στο μέλλον να ελέγξουν την Left Media ΑΕ και αυτοί να έσπευσαν να δημοσιεύσουν τις πληροφορίες τους, κάπως πρόωρα.

Σε αυτή την περίπτωση, το ζήτημα φεύγει από το πεδίο του φαιδρού και μπαίνει στη σφαίρα του επικίνδυνου. Διότι μόνο ως επικίνδυνο θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς ένα κράτος που διαρρέει επιλεκτικά, σε επιτήδειους συνομιλητές του, τους επικείμενους φορολογικούς ελέγχους που θα πραγματοποιήσει, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όποιον έχει κάτι να κρύψει, να βρει χρόνο για να το κάνει.

Δεν θέλουμε φυσικά ούτε καν να φανταστούμε ότι ενδέχεται πίσω από τις διαρροές αυτές να υφίσταται πολιτικό κίνητρο. Όπως γνωρίζουν άπαντες, ο βασικός μέτοχος της Left Media AE είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Και είναι χάρη στη στήριξη του κόμματος, των ακροατών και των απλών ανθρώπων που ο σταθμός μας έχει καταφέρει τόσα χρόνια, όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να δυναμώνει συνεχώς τη φωνή του.

Σε κάθε περίπτωση, η Left Media AE, ιδιοκτήτρια του ραδιοσταθμού 105,5 Στο Κόκκινο, δηλώνει προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι είναι στη διάθεση κάθε ελεγκτικής αρχής για οποιονδήποτε έλεγχο κρίνει δέον να πραγματοποιήσει. Συγχωρήστε μας για το κλισέ, αλλά ταιριάζει κουτί στην περίσταση: Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)