to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:03 | 03.03.2022

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Πορεία στο μέλλον με δημοκρατία και εξωστρέφεια

«Το βασικό ζήτημα που πρέπει να λύσει το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να επεξεργασθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την πορεία προς μια Ελλάδα της ανάπτυξης και της δικαιοσύνης, που ανακόπηκε με τις εκλογές του 2019»


Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Δημοτική Ραδιοφωνία Ιωαννίνων 98,7FM»:

«3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ»

«..Τα Συνέδρια των κομμάτων και δη της Αριστεράς, δεν γίνονται σε ΄΄κενό΄΄ χρόνου, άρα το συνέδριό μας οφείλει να είναι εξωστρεφές και να κοιτάζει προς την κοινωνία.

Το βασικό ζήτημα που πρέπει  να λύσει το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να επεξεργασθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την πορεία προς μια Ελλάδα της ανάπτυξης και της δικαιοσύνης, που ανακόπηκε με τις εκλογές του 2019.

Αυτό λοιπόν θα συζητήσουμε, αυτό θα λύσουμε και συγχρόνως θα εκλέξουμε τα νόμιμα καθοδηγητικά  όργανα του κόμματος και θα επανεκλέξουμε τον Αλέξη Τσίπρα ως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Δεν βλέπω να υπάρχει λόγος να προσανατολιστούμε σε μια εσωτερική κόντρα , αλλά να συζητήσουμε εποικοδομητικά τις διάφορες προτάσεις και με αυτό τον τρόπο, ενωτικά να προχωρήσουμε.

Πιστεύω ότι θα είναι ένα δημιουργικό συνέδριο , όπως αποδεικνύει και η μέχρι τώρα πολιτική συζήτηση που γίνεται στις προσυνεδριακές συνελεύσεις των οργανώσεων.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί παλιά και νέα μέλη του κόμματος, είναι προσανατολισμένα στο τι θα πρέπει να κάνουμε για την κοινωνία, με την κοινωνία.

Είναι φανερό ότι η κυβερνητική πολιτική έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Αυτή τη στιγμή επενεργούν στην Ελληνική κοινωνία πολλαπλές κρίσεις όπως η ακρίβεια, ο πληθωρισμός κλπ που στην ουσία έχουν ανατρέψει πλήρως τον προϋπολογισμό.

Εισερχόμαστε λοιπόν βιαίως σε μια ΄΄νέα κανονικότητα΄΄ παρ όλες τις προσπάθειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μας παρουσιάσει την κατάσταση εξωραϊσμένη  και έξω από αυτό που ζει στην πραγματικότητα η Ελληνική οικογένεια.

Για να μη συνεχίσουμε να ζούμε σε αδιέξοδα, ήδη από τον Δεκέμβριο 2021 ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε ζητήσει εκλογές, ώστε ο λαός να δώσει δημοκρατικά την τελική λύση…»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)