to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:06 | 02.03.2022

Πολιτική

Σ. Βαρδάκης: Από ψέμα σε ψέμα ο Κρητικός Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του για το Αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης”

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό και τη κυβέρνηση του άσκησε ο βουλευτής Σωκράτης Βαρδάκης με αφορμή τα ψέματα τους αναφορικά με το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης


Με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Παναγιώτη Σταμπουλίδη, εντεταλμένου Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, στο Ράδιο Κρήτη 101.5, σχετικά με το ακίνητο όπου σήμερα βρίσκεται το αεροδρόμιο Ηρακλείου, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης δηλώνει :

«Παρά τις διαβεβαιώσεις του ίδιου του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, από το βήμα της βουλής ότι: «Δεν θα αφήσουμε το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης να γίνει νέο Ελληνικό. Δεν μεταβιβάζεται η ιδιοκτησία στο ΤΑΙΠΕΔ», πληροφορούμαστε σήμερα δια στόματος του εντεταλμένου Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτη Σταμπουλίδη ότι το ακίνητο όπου σήμερα βρίσκεται το αεροδρόμιο Ηρακλείου, περνά με απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής στο Ταμείο.

Τον Οκτώβριο του 2021 καλέσαμε τον κ. Καραμανλή στη βουλή να απαντήσει ρητά σε επίκαιρη ερώτησή μας για το εάν θα μπει ή όχι το συγκεκριμένο ακίνητο στο ΤΑΙΠΕΔ, εκθέτοντας διεξοδικά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, άλλα και τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης, της οποίας ο Δήμος Ηρακλείου είναι συνιδιοκτήτης.

Ας μας εξηγήσει κάποιος πώς η απόφαση του Υπουργού άλλαξε εντός τεσσάρων μηνών. Εκτός και εάν εξ αρχής υπήρχε άλλος σχεδιασμός, ο οποίος αποκρύφτηκε από τον Δήμο, την τοπική κοινωνία και εμάς και προέκυψε χωρίς καμία διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους κοινωνικούς και θεσμικούς εταίρους!

Λυπούμαστε πολύ για αυτή την εξέλιξη που απαξιώνει πρώτα από όλα την κοινοβουλευτική διαδικασία και τις πολιτικές αποφάσεις και δεσμεύσεις ενώπιόν του εκλογικού σώματος».​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)