to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:21 | 26.02.2022

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Να παρέμβει η κυβέρνηση για την άμεση προστασία της ελληνικής κοινότητας στην Ουκρανία

«Η ρωσική εισβολή παραβιάζει το διεθνές δίκαιο - Να υπάρξουν κυρώσεις αλλά και πρωτοβουλίες αποκλιμάκωσης»


«Πρόκειται για μια σαφή παραβίαση των διεθνών συνθηκών. Αποτελεί εισβολή σε ανεξάρτητο κράτος και είναι απολύτως καταδικαστέο γεγονός» τόνισε ο βουλευτής Δράμας, τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Αlert tv για την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις συνεχιζόμενες πολεμικές επιχειρήσεις στη περιοχή.

   «Παραβιάστηκε το διεθνές δίκαιο και πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις. Αλλά η Ελλάδα πρέπει με το διπλωματικό κεφάλαιο της,  να παρέμβει για τα επιμέρους ζητήματα, όπως η προστασία της μεγάλης Ελληνικής κοινότητας στην περιοχή που μας αφορά άμεσα και είναι καθοριστικής σημασίας», πρόσθεσε.  Είπε ακόμη πως η Ευρώπη, που έχει υποφέρει από πολέμους, πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για άμεση αποκλιμάκωση της κατάστασης, με δέσμευση για ένταξη και της Ρωσίας σε ένα συλλογικό σύστημα ασφάλειας από το οποίο αποκλείσθηκε μετά το 1990 και την επέκταση του ΝΑΤΟ. 

   Αναφερόμενος στην επιθετική πολιτική της Τουρκίας, σημείωσε πως ο Ερντογάν είναι ένας εθνικιστής πολιτικός που επιδιώκει να αγνοεί της διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας του. Οσο βλέπει τις αβελτηρίες, αδυναμίες και ελλείψεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, τόσο αποθρασύνεται. Η Ελλάδα πρέπει να απατήσει με αφοπλιστικό τρόπο, συμπλήρωσε και παρατήρησε ότι εκτός από εξοπλισμούς για την αμυντική θωράκιση της χώρας,  είναι απαραίτητες και οι συμμαχίες. Μια πολυδιάστατη και πολυμερή εξωτερική πολιτική, της χώρας με επίκεντρο την Αν. Μεσόγειο. Αφήσαμε έτοιμες δομές στην κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία όμως με τον συνήθη ατλαντισμό της, τις έχει υποβαθμίσει.

    Απαντώντας τέλος σε ερωτήσεις, ανέφερε πως και η πανδημία και η  ακρίβεια έχουν επιταχυντή την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Στο θέμα της ακρίβειας  συγκεκριμένα, η κυβέρνηση είναι δέσμια των επιλογών της, και την παρακολουθεί περίπου ως φυσικό φαινόμενο. Εχουμε κάνει επανειλημμένες προτάσεις για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του  ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης με ταυτόχρονη αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Ο πληθωρισμός τρέχει με 6.2% . Είναι οδυνηρό ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα.  Χρησιμοποιεί μάλιστα ως επιπλέον άλλοθι την ουκρανική κρίση για να αποσείσει την ευθύνη της στην έξαρση των τιμών», κατέληξε ο κ. Ξανθόπουλος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)