to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:54 | 26.02.2022

Πολιτική

Δημ. Βίτσας: Καταδίκη της εισβολής στην Ουκρανία - Ανάπτυξη φιλειρηνικού κινήματος

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη χθεσινή συνεδρίαση του ΠΣ, ομόφωνα δέχτηκε την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα και απερίφραστα καταδίκασε τη ρωσική εισβολή και τον πόλεμο που διεξάγεται αυτή τη στιγμή, που όπως γίνεται πάντα, την πληρώνει ο απλός λαός» είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε συνέντευξη του


Συγκεκριμένα ο κ. Βίτσας επεσήμανε:

«Ζούμε σε έναν διαφορετικό κόσμο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα και συγχρόνως να σκεφτούμε τις νέες ισορροπίες που διαμορφώνονται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη χθεσινή συνεδρίαση του ΠΣ,  ομόφωνα δέχτηκε την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα και απερίφραστα  καταδίκασε τη ρωσική εισβολή και τον πόλεμο που διεξάγεται αυτή τη στιγμή, που όπως γίνεται πάντα, την πληρώνει ο απλός λαός.

Μπορεί ο πρόεδρος Πούτιν να έχει εξασφαλίσει 600 δις δολάρια ως αποθεματικό για να αντιμετωπίσει τις πρώτες συνέπειες, μακροπρόθεσμα θα κοστίσει και στο ρωσικό λαό.

Θέλω να τονίσω ότι οι ηγεσίες της ΕΕ αλλά και των ΗΠΑ, αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων όσο αφορά τις προβλέψεις τους για τις ενέργειες του Πούτιν. Εξελίσσονταν διάφορα πράγματα κάτω από τη μύτη τους και ούτε οι μυστικές αλλά ούτε και οι φανερές υπηρεσίες τους είχαν πάρει είδηση.

Οι κινήσεις που κάνει ο Πούτιν από τη στιγμή της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας των δύο επαρχιών, είναι force ("αναγκαστικές").

Αυτό που ενδιαφέρει ιδιαίτερα είναι χώρα μας να λειτουργήσει σαν πυρήνας ειρήνης. Αυτό σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρξει στρατιωτική εμπλοκή της χώρας μας σε αυτή τη διένεξη και συγχρόνως να απαιτήσουμε την προστασία των 150 χιλ Ελλήνων που ζουν στην Ουκρανία, σε αντίθεση με ότι είχε συμβεί στην κρίση του 2014 στην Κριμαία.

Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο σταμάτημα των πολεμικών συγκρούσεων, στην απόσυρση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων από την περιοχή και στην επιστροφή στις εστίες τους, ώστε να μη δημιουργηθούν οξυμένα προσφυγικά ρεύματα.

Σε περίπτωση που έχουμε συνέχιση των εχθροπραξιών, η Ελλάδα θα πρέπει να πιέσει στην κατεύθυνση της ανάληψης της ευθύνης του διαμερισμού των προσφύγων, σε όλες τις χώρες της ΕΕ .

Συγχρόνως όλους μας θα πρέπει να μας απασχολήσει η ανάπτυξη ενός μεγάλου φιλειρηνικού κινήματος και η Ευρώπη να σταθεί σε όλους τους πρόσφυγες αρωγός».΄

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)