to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:50 | 25.02.2022

Πολιτική

«Όχι στον πόλεμο - Ναι στην ειρήνη»: Συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην πρεσβεία της Ρωσίας

Σε εξέλιξη είναι η συγκέντρωση που κάλεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας


Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει απερίφραστα τις πολεμικές επιχειρήσεις που από το πρωί της Πέμπτης διεξάγει η Ρωσική Ομοσπονδία στην Ουκρανία, που παραβιάζουν την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της χώρας.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στον Πόλεμο - Ναι στην ειρήνη» ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και η Νεολαία του κόμματος πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση υπέρ της ειρήνης και κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, έξω από την ρώσικη πρεσβεία στο Ψυχικό.

Σκληρά περιφρουρούμενη η πρεσβεία με κλούβες, ΜΑΤ και αύρα είχαν αποκλείσει την πρόσβαση απ' τη Λεωφόρο Διαμαντίδου, τη στιγμή που το κτήριο βρίσκεται πιο μακριά, επί της οδου Νικηφόρου Λύτρα, στο Ψυχικό.

Από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ακούστηκε το σύνθημα «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν».

Στη συγκέντρωση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρέθηκαν ο Γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου, Νάσος Ηλιόπουλος, η Θεανώ Φωτίου, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Γιάννης Μπουρνούς, Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης και Πάνος Λάμπρου.

Νάσος Ηλιόπουλος: Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος – Να υπάρξει ένα πανευρωπαϊκό κίνημα ειρήνης

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε στην κάμερα του avgi.gr ότι ο  ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και η Νεολαία του βρέθηκαν σήμερα στη Ρωσική Πρεσβεία για να καταδικάσουν την εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως τόνισε «είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να υπάρξει ένα πανευρωπαϊκό κίνημα ειρήνης. Οι πολίτες της Ευρώπης πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν εδώ και τώρα να σταματήσει η πολεμική συμπλοκή και να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης. Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε ξεκάθαρα: Δεν πρέπει να υπάρξει καμία συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο αρνητικό σενάριο να υπάρξει κλιμάκωση της έντασης και υπάρξει νέα εξωτερική επέμβαση. Οι πολίτες της Ευρώπης πρέπει να αντισταθούμε σε όλη την Ευρώπη και δηλώνουμε ξεκάθαρα την αλληλεγγύη μας σε κάθε πολίτη που αντιστέκεται στην επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Δήλωση του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνου Βλαχάκη:

Δ. Τζανακόπουλος: Καταδικάζουμε τη παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας

Στο δρόμο και το ΚΚΕ «ενάντια στον «ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία»

Μαζική κινητοποίηση πραγματοποίησαν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ το απόγευμα της Παρασκευής στην Αθήνα με κεντρικό σύνθημα «Συναγερμός! Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας»

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στην Πρεσβεία της Ρωσίας και ακολούθησε η πορεία στην Πρεσβεία των ΗΠΑ.

Στην κινητοποίηση ήταν παρών ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος στη συγκέντρωση στη Ρωσική Πρεσβεία ανέφερε σε δήλωσή του: «Η επιλογή όποιου ιμπεριαλιστικού κέντρου ή ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, είναι επιλογή που οδηγεί σε μακελειό τους λαούς, τον ελληνικό λαό. Μόνο η αυτοτελής, ανεξάρτητη, πολιτική στρατηγική ενάντια στα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια είναι η διέξοδος για τους εργαζόμενους και τον λαό.

Λέμε όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η Ελλάδα εδώ και τώρα να σταματήσει να εμπλέκεται σε αυτές τις διαδικασίες. Να κλείσουν εδώ και τώρα οι βάσεις του θανάτου».

Μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν στην συγκέντρωση και στην πορεία ήταν: «Δεν θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών, η μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών», «ΗΠΑ και Ρωσία τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν».

«Η απάντηση υπέρ των συμφερόντων του λαού μας δεν βρίσκεται στο να συστρατευθούμε σαν λαός και χώρα με τον ένα ή τον άλλο ιμπεριαλιστικό πόλο. Το δίλημμα δεν είναι ΗΠΑ ή Ρωσία, ΝΑΤΟ ή Ρωσία. Η εργατική-λαϊκή πάλη πρέπει να χαράξει αυτοτελή γραμμή μακριά από όλα τα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Μπροστά στο νέο έγκλημα η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Κυρίαρχοι είναι μόνο οι λαοί που πρέπει να καταδικάσουν τις αστικές τάξεις και κυβερνήσεις των χωρών τους, οι οποίες τους οδηγούν στη σφαγή, τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Ρωσία, παντού.

Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για την περικύκλωση της Ρωσίας.

Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας.

Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα είμαστε μπροστάρηδες κάθε μέρα, κάθε ώρα. Ανάμεσα στις αντιπαραθέσεις και τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων, εμείς παραμένουμε σταθερά με το στρατόπεδο των λαών.

Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος, οι λαοί θα νικήσουν», τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του στη συγκέντρωση στην Πρεσβεία της Ρωσίας, ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)