to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:34 | 24.02.2022

Διεθνή

H. Bierbaum: Η Ευρωπαϊκή Αριστερά ζητά πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες για άμεση αποκλιμάκωση

«Αυτός ο νέος πόλεμος στην Ευρώπη δείχνει την αποσταθεροποιητική φύση του ΝΑΤΟ, στου οποίου την επιθετική παρουσία στην Ευρώπη πρέπει να αντιταχθούμε», επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Heinz Bierbaum


Δήλωση του Heinz Bierbaum - European Left (προέδρου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς):

«Το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς καταγγέλλει έντονα την απόφαση [στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία], η οποία αποτελεί τεράστια απειλή για την ασφάλεια όχι μόνο της Ουκρανίας αλλά και της Ευρώπης και του κόσμου.

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά απορρίπτει κάθε στρατιωτική απειλή ή επίθεση εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους. Η εδαφική ακεραιότητα και η ανεξαρτησία της Ουκρανίας θα πρέπει να προστατευθούν. Η Ευρωπαϊκή Αριστερά ζητά πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες για την αποκλιμάκωση της κατάστασης άμεσα. Κάνουμε έκκληση σε όλες τις πλευρές να εγκαταλείψουν την στρατιωτική δράση προς όφελος του διεθνούς δικαίου και της διπλωματίας, ως των μόνων μέσων επίλυσης των διαφορών.

Αυτός ο νέος πόλεμος στην Ευρώπη δείχνει την αποσταθεροποιητική φύση του ΝΑΤΟ, στου οποίου την επιθετική παρουσία στην Ευρώπη πρέπει να αντιταχθούμε. Η στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας έρχεται ως μια απρόκλητη επιθετική ενέργεια που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανέναν τρόπο.

Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να προστατέψουμε όλους τους άμαχους και στις δύο πλευρές και να σταθούμε δίπλα στις δυνάμεις της ειρήνης στην Ουκρανία, την Ρωσία και την Ευρώπη.

Οι σκέψεις μας είναι με την Ουκρανία και τις αθώες γυναίκες, άνδρες και παιδιά που πρέπει να υποστούν τις συνέπειες αυτής της βάρβαρης επίθεσης. Το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς δεσμεύεται να αγωνιστεί για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)