to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:11 | 24.02.2022

Διεθνή

Δεκάδες συλλήψεις σε αντιπολεμική διαδήλωση στη Μόσχα και άλλες ρωσικές πόλεις (βίντεο)

H ρωσική αστυνομία άρχισε να συλλαμβάνει άτομα που συμμετείχαν σε αντιπολεμική διαδήλωση κατά της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία στην πλατεία Πούσκιν στο κέντρο της Μόσχας - Δεκάδες συλλήψεις και σε άλλες πόλεις, μεταδίδει η ρωσική Novaya Gazeta, εφημερίδα που αντιτίθεται στον πόλεμο και σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα κυκλοφορήσει αύριο και στα ουκρανικά


H ρωσική αστυνομία άρχισε να συλλαμβάνει άτομα που συμμετείχαν σε αντιπολεμική διαδήλωση κατά της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία στην πλατεία Πούσκιν στο κέντρο της Μόσχας. Η αστυνομία απέκλεισε όλη την περιοχή, μετέδωσε ρεπόρτερ του πρακτορείου Reuters. Νωρίτερα η εισαγγελία της Μόσχας είχε προειδοποιήσει για τις «αρνητικές συνέπειες» που θα είχε η συμμετοχή σε «συγκεντρώσεις που δεν έχουν την έγκριση των αρχών» στις 24 Φεβρουαρίου.

Το βίντεο από το Novaya Gazeta:

Στη Μόσχα συνελήφθη η ακτιβίστρια  ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μαρίνα Λιτβινόβιτς. Η Λιτβινόβιτς είχε απευθύνει νωρίτερα έκκληση στον κόσμο να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Novaya Gazeta σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας, όπου πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, έχουν συλληφθεί 167 άτομα.

Η συγκεκριμένη εφημερίδα, η Novaya Gazeta, σε βίντεο του επικεφαλή της, ανακοινώνει πως αντιτίθεται στον πόλεμο του Πούτιν, αρνείται να αναγνωρίσει τον ουκρανικό λαό ως εχθρό, και θα κυκλοφορήσει και στα ρώσικα και στα ουκρανικά ως ένδειξη αντίθεσης στην εισβολή:

(επιλέξτε αγγλικούς υπότιτλους στο cc)

Πηγές: Reuters, Novaya Gazeta

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)