to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:50 | 24.02.2022

Διεθνή

Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για ρωσική εισβολή: Το αδιανόητο, συνέβη

Η επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «αυτό που φαινόταν αδιανόητο στην Ευρώπη τον 21ο αιώνα, μόλις συνέβη» και προσθέτει: «Η ρωσική στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία έχει ήδη οδηγήσει σε απώλεια ανθρωπίνων ζωών και τρομερό ανθρώπινο πόνο». Καλεί τα κράτη μέλη του Συμβουλίου τής Ευρώπης «να υποδεχθούν τους ανθρώπους που φεύγουν από την Ουκρανία με ανοιχτές αγκάλες»


(στη φωτ. από το AP: Ουρές αυτοκινήτων στο Κίεβο σήμερα, Πέμπτη 24/2, το πρωί, καθώς χιλιάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας)

  
Σε δήλωσή της σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία η επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, καλεί τις αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας να θέσουν τέλος στις στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία, και τα κράτη μέλη του Συμβουλίου τής Ευρώπης «να υποδεχθούν τους ανθρώπους που φεύγουν από την Ουκρανία με ανοιχτές αγκάλες για να βοηθήσουν στην προστασία της αξιοπρέπειας, της ασφάλειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους».

Η επίτροπος σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «αυτό που φαινόταν αδιανόητο στην Ευρώπη τον 21ο αιώνα, μόλις συνέβη» και προσθέτει: «Η ήπειρός μας σύρεται σήμερα για άλλη μια φορά σε ένοπλη σύγκρουση. Η ρωσική στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία έχει ήδη οδηγήσει σε απώλεια ανθρωπίνων ζωών και τρομερό ανθρώπινο πόνο. Εκθέτει εκατομμύρια ανθρώπους στην Ουκρανία και όχι μόνο στον κίνδυνο παράλογης βίας, στον εκτοπισμό και σε άλλες σοβαρές παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

Η κυρία Μιγιάτοβιτς καταλήγει ότι «οι σκέψεις μου είναι με τον λαό της Ουκρανίας και όλους όσοι επλήγησαν από αυτά τα τρομερά γεγονότα και ως επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θα κάνω ό,τι μπορώ για να αντιμετωπίσω τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προκύπτουν από αυτή την κατάσταση».

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)