to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:54 | 24.02.2022

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Οι πολίτες αγωνιούν αλλά η κυβέρνηση αρνείται να πάρει μέτρα για την ακρίβεια (βίντεο)

«Δεν μπορεί να γίνονται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης ζητήματα που έχουν κριθεί από τη δικαιοσύνη»


«Η κυβέρνηση δεν θέλει να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση τη ακρίβειας, ενώ την ίδια στιγμή έχει δώσει 5 δις σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς. Είπαμε μειώστε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, μειώστε τον ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής και να αυξηθεί στα 800 ευρώ ο κατώτατος μισθός. Η κυβέρνηση έχει όμως άλλη λογική, τη στιγμή που  την τρίτη βδομάδα του μήνα, οι πολίτες αγωνιούν για το πώς θα τα βγάλει πέρα», Αυτό τόνισε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση» του καναλιού της Βουλής.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις για εξελίξεις στην Ουκρανία, είπε ότι είναι εξαιρετικό αρνητικό το ότι στην αυλή μας υπάρχει πολεμική ένταση και άκρως ανησυχητικό το ότι υπάρχουν αναθεωρητικές τάσεις. «Υπάρχουν σύνορα και συνθήκες, ένα στάτους με το οποίο πορεύτηκε η Ευρώπη μετά τον Β. Παγκόσμιο πόλεμο και ξαφνικά βλέπουμε ότι αυτά αναθεωρούνται μονομερώς. Πρώτος στόχος, πρέπει να είναι η αποκλιμάκωση της έντασης, η συμφωνία του Μινσκ καίτοι δεν εφαρμόστηκε να μπει στο τραπέζι ξανά και να ξεκινήσει διαπραγμάτευση.. Έχουμε άλλωστε μεγάλη ελληνική κοινότητα στην περιοχή. Οι θέσεις μας είναι ειρήνη και εφαρμογή του διεθνούς δικαίου. Η Ρωσία από την άλλη, δεν πρέπει σε αισθάνεται αποκλεισμένη από ένα διεθνές σύστημα ασφάλειας», είπε.

     Ο κ. Ξανθόπουλος, χαρακτήρισε εθνικιστική την στρατηγική του Ερντογάν, καθώς η Τουρκία και καταδικάζει τώρα τη ρωσική πολιτική, αλλά έχει κάνει τα χειρότερα στη Κύπρο καταλαμβάνοντας μια ξένη χώρα. Οι συνειρμοί της διεθνούς κοινότητας δεν είναι θετικοί για την Τουρκία», ανέφερε.

   Απαντώντας σε ερώτηση για τις ηχογραφήσεις που δημοσιοποιήθηκαν, σημείωσε ότι το

θέμα αυτό το έχει εξετάσει η δικαιοσύνη και έχε αποφανθεί θέτοντας τo στο αρχείο. Όπως πρόσθεσε,  ξαφνικά από το πουθενά, ενώ η χώρα στενάζει, οι πολίτες δοκιμάζονται και τα πράγματα πηγαίνουν από τα κακό στο χειρότερο, εμφανίζεται μια υπόθεση προ εξαετίας, ένα ηχητικό ντοκουμέντο όπου μια κυρία εμφανίζεται να μιλά για λογαριασμό της κ. Θάνου. Ο συνήγορος του θανόντα  Βγενόπουλου, είπε ότι στραφήκαμε κατά τη κυρίας που φέρεται να μεσολαβεί, και όχι κατά της κ. Θάνου. Ασφαλώς είναι θέμα της δικαιοσύνης να το δει και κανείς δεν μπορεί να της υποδείξει τι θα κάνει. Αλλά το να γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης και να ξαναέρχονται ζητήματα που έχουν κριθεί, δεν βοηθά». 

       Αναφερόμενος τέλος στο σκάνδαλο Novartis, τόνισε: «Το σκάνδαλο είναι παγκοσμίων διαστάσεων. Η προσπάθεια να το μετατρέψουν σε σκευωρία δεν θα τελεσφορήσει. Το  σκάνδαλο που έχει μείζονες πολιτικές διαστάσεις είναι ποιος έβαζε υπογραφές για να μπει το φάρμακο στη λίστα και η τιμολόγησή του και όχι η συνταγογράφηση ενός γιατρού στο ταδε νοσοκομείο. Υπάρχει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της Νovartis  με τις ΗΠΑ όπου αναλαμβάνει να πληρώσει 350 εκ. δολ. Στο αμερικανικό δημόσιο, για δωροδοκία Ελλήνων κυβερνητικών αξιωματούχων. Το ΝΣΚ ομόφωνα παραγγέλλει στην Κυβέρνηση να ασκήσει αγωγή αποζημίωσης με βάση τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Εχουμε κάνει ερωτήσεις. Επί δύο χρόνια δεν έχει προχωρήσει τίποτα. Γιατί το ερώτημα για την κυβέρνηση είναι, εάν είναι λοιπόν σκευωρία πως ζητάτε αποζημίωση;. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Η κυβέρνηση έχει απόλυτη ευθύνη γιατί δεν διεκδικεί αποζημίωση από την Novartis».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)