to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Χειρότερα κι από τα Μνημόνια

Έχουμε συνηθίσει στις πολυτέλειες, το θυμάμαι κι από το Μνημόνια που έκοβε η ΔΕΗ το ρεύμα και πήγαιναν αλληλέγγυοι ηλεκτρολόγοι και το συνέδεαν παράνομα


Ούτε με τα Μνημόνια! Ούτε και τότε δεν έφτασε το ρεύμα να “χτυπάει” τέτοια ποσά. Και ξέρετε, αν δεν ανοίξεις τον φάκελο της ΔΕΗ, αυτό δεν σημαίνει ότι παύει να υπάρχει. Το κακό θα σε βρει στο τέλος.

Είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, γνωστός πολιτικός τσαρλατάνος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για την αύξηση στο ρεύμα. Αλίμονο! Και που εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει, αλλά ας δούμε πόσο αυξήθηκε ο λογαριασμός της ΔΕΗ επί τετραετίας ΣΥΡΙΖΑ: 0%. Η αύξηση του ρεύματος ήταν μηδενική και τώρα έχουμε τους ακριβότερους λογαριασμούς στην Ευρώπη.

Θα μου πείτε, είμαστε κι εμείς καλομαθημένοι. Πριν την τεχνολογία πώς επιβίωνε η ανθρωπότητα; Χωρίς ρεύμα επιβίωνε. Μπορεί να πέθαιναν στα 40 τους έτη, αλλά μέχρι να πεθάνουν ήταν ζωντανοί. Το παν είναι να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο.

Έχουμε συνηθίσει στις πολυτέλειες, το θυμάμαι κι από το Μνημόνια που έκοβε η ΔΕΗ το ρεύμα και πήγαιναν αλληλέγγυοι ηλεκτρολόγοι και το συνέδεαν παράνομα. Ή που η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έκανε απεργίες, ή που είχε ξεσηκωθεί κύμα αγανάκτησης κι έπνιγε κυβερνήσεις.

Τώρα, για να μιλήσουμε αντικειμενικά, το ρεύμα δεν μπορεί να το πληρώσει κανένας αυτή τη στιγμή. 9 στους 10 πολίτες. Αν δε πρόκειται για καταστήματα, η κατάσταση είναι για να βάλεις τα μαύρα. Και μιλάμε για απόγνωση με σοβαρούς όρους, να μην μπορείς να σταθείς. Να παγώσεις από το κρύο ή να πεθάνεις από τη ζέστη το καλοκαίρι, να μην μπορείς να μαγειρέψεις, να δουλέψεις, να μην μπορείς να μείνεις σπίτι σου εν ολίγοις. Να μην μπορείς να δουλέψεις την επιχείρησή σου επίσης. Και σιγά-σιγά να πρέπει να βρούνε έσοδα οι δήμοι για να έχουν ρεύμα τα σχολεία, να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, να φτάσει κι ο λογαριασμός του ρεύματος στα 500 ευρώ τον μήνα.

Αν δεν ήταν τόσο παράλογο και τραγικό, θα ήταν κωμικό να έχει η Ελλάδα το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη. Είναι η έπαρσή τους, που νομίζουν ότι θα επιβιώσουν ως κυβέρνηση ακόμη κι αν στείλουν τάγματα εφόδου να μας δέρνουν για να εξοφλήσουμε τους ληξιπρόθεσμους. Βέβαια, με αλαζονεία δεν επέζησε κανείς, αυτό είναι μια ελπίδα από μόνο του.  Όμως μέχρι τότε μας βλέπω με λάμπες θυέλλης και ζεσταμένο νερό στο γκάζι.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)