to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:07 | 23.02.2022

Πολιτική

Επεισόδιο με τουρκικό αλιευτικό και σκάφος του Λιμενικού στις Οινούσσες

Το ελληνικό λιμενικό αναφέρει πως το αλιευτικό επιχείρησε «να εμβολίσει» το σκάφος του, ενώ η τουρκική ακτοφυλακή κάνει λόγο για τραυματία Τούρκο ψαρά από τη χρήση όπλου τύπου φλόμπερ από τους έλληνες λιμενικούς


H «Καθημερινή», επικαλούμενη πληροφορίες από το ελληνικό λιμενικό, μιλά για επεισόδιο με τουρκικό αλιευτικό και σκάφος του Λιμενικού που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά των Οινουσσών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκάφος επέβαιναν τρία άτομα, τα οποία ψάρευαν στο σημείο. Το αλιευτικό προσεγγίστηκε από σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, ζητώντας του να αποχωρήσει, με το τουρκικό πλήρωμα να αγνοεί τα μηνύματά του.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, προσθέτει η «Καθημερινή», «ο χειριστής του αλιευτικού έκανε κίνηση, προκειμένου να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού, ενώ οι ψαράδες φέρονται να πέταξαν και διαφορά αντικείμενα στο ελληνικό σκάφος.

Τότε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, το πλήρωμα του Λιμενικού προέβη σε χρήση πυρών από όπλο τύπου φλόμπερ, με αποτέλεσμα να υποστεί φθορές το αλιευτικό, το οποίο εν τέλει έβαλε πλώρη για τα τουρκικά παραλία».

Xάρτης της ευρύτερης περιοχής

Τι απαντά η τουρκική Ακτοφυλακή

Από την πλευρά της, σε σχετική ανακοίνωση, η τουρκική Ακτοφυλακή κάνει λόγο για έναν τραυματία ψαρά, μιλώντας, μάλιστα, για «παρενόχληση που πραγματοποιήθηκε σε 2 τουρκικά αλιευτικά στα ανοιχτά της Σμύρνης/Karaburun» και εγκαλώντας τις ελληνικές αρχές για «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»…

Σχετικό δημοσίευμα της Σαμπάχ, που δημοσιεύει και σχετική φωτογραφία του τραυματία:

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Στις 22 Φεβρουαρίου 2022, περί τις 19:15, 2 τουρκικά αλιευτικά σκάφη που βρίσκονταν ανάμεσα στη Χίο και στο Karaburun δέχθηκαν πυρά από ελληνικά στοιχεία, και μετά τη λήψη της πληροφορίας ότι ένα μέλος είχε τραυματιστεί στο πόδι, 2 σκάφη της Ακτοφυλακής εστάλησαν αμέσως στην περιοχή με την Μονάδα Πρώτων Βοηθειών.

Δεν εντοπίστηκε κανένα ελληνικό στοιχείο από τα σκάφη της Ακτοφυλακής που έφτασαν στο σημείο του περιστατικού και οι πρώτες βοήθειες στον άνθρωπο που ήταν ελαφρά τραυματισμένος με σκάγια στο πόδι δόθηκαν από την Μονάδα Πρώτων Βοηθειών στο σκάφος της Ακτοφυλακής και ακολούθησε η μεταφορά του στο Κρατικό Νοσοκομείο Τσεσμέ.

Συνεχίζεται η έρευνα που ξεκίνησε το Γραφείο του Εισαγγελέα του Καράμπουρουν. Ο πυροβολισμός κατά ανυπεράσπιστων αλιέων από ελληνικά στοιχεία είναι απαράδεκτος, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)