to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:04 | 22.02.2022

Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Για κάθε πρόβλημα της χώρας η Αριστερά έχει την ευθύνη

«Δεν γίνεται με κανέναν τρόπο» ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης για το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα και του ΕΦΚ


φωτ. EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Νέο παραλήρημα από τον Άδωνι Γεωργιάδη, που για άλλη μια φορά ισχυρίστηκε ότι την ευθύνη για τις υψηλές τιμές του ρεύματος στην Ελλάδα την έχει η Αριστερά.

«Για κάθε πρόβλημα της χώρας η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς έχει την ευθύνη» δήλωσε προκλητικά ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Για να στηρίξει δε την απίθανη αυτή δήλωση, χρησιμοποίησε ένα εξίσου απίθανο επιχείρημα: «Όταν σε κάθε προσπάθεια να αποκτήσουμε φθηνό ρεύμα κάποιοι μουρλοί τρέχουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εμποδίζουν τις άδειες και τα έργα, δεν θα έχουμε ακριβότερο ρεύμα;».

«Δεν γίνεται με κανέναν τρόπο» ξεκαθάρισε ταυτόχρονα ο Αδ. Γεωργιάδης για το ενδεχόμενο μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα και του ΕΦΚ. «Εξετάστηκε και απορρίφθηκε» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ έφτασε στο σημείο να πει ότι από την αξιωματική αντιπολίτευση ζητούν τη μείωση φόρων «μόνο για να προκαλέσουν πολιτικό ζήτημα ενώ ξέρουν ότι δεν γίνεται».

Ο υπουργός επανέλαβε ότι «η ακρίβεια στην Ελλάδα είναι εισαγόμενη», ενώ με τα άλματα λογικής που συνηθίζει υποστήριξε ότι φαίνεται πολύ υψηλό το 6,2% στον πληθωρισμό τον Ιανουάριο επειδή είχαμε τους πρώτους μήνες του 2021 αποπληθωρισμό.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κάποιου είδους επιδόματος Πάσχα για την ενίσχυση των νοικοκυριών που πλήττονται από την κρίση ακρίβειας, απάντησε γενικόλογα ότι «θα υπάρξει στοχευμένη πολιτική για τους ευάλωτους, που έχουν πράγματι ανάγκη». Αρνήθηκε πάντως να προσδιορίσει το ύψος ή τη χρονική στιγμή που θα δοθεί ό,τι δοθεί.

Σε ό,τι αφορά τέλος τις συνέπειες που θα έχουν για τη χώρα μας οι εξελίξεις στην Ουκρανία, ο υπουργός Ανάπτυξης επιχείρησε να εμφανιστεί καθησυχαστικός. Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει «απολύτως καμία ανησυχία» και διαβεβαίωσε ότι «έχουμε επάρκεια σε φυσικό αέριο», αναφέροντας ότι ένα από τα μέτρα που συζητούνται είναι να τεθεί εμπάργκο από τους αγωγούς που περνούν μέσα από την Ουκρανία. Ωστόσο – όπως είπε – στην Ελλάδα το φυσικό αέριο φτάνει μέσω Μαύρης Θάλασσας από τον Turk Stream και το Αζερμπαϊτζάν.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο υπουργός της αδιευκρίνιστης ευθύνης κατηγορεί τους πάντες για τα αποτελέσματα της δικής του πολιτικής

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που με ανακοίνωση του απάντησε στις αιτιάσεις του Υπουργού Ανάπτυξης.

Σαν γνήσιο τέκνο του Παττακού ο κ. Γεωργιάδης σε άλλο ένα ακροδεξιό κρεσέντο κατηγόρησε την Αριστερά και το ΣτΕ για το ακριβό ρεύμα.

Ο υπουργός της αδιευκρίνιστης ευθύνης κατηγορεί τους πάντες για τα αποτελέσματα της δικής του πολιτικής. Αντί να προστατεύσει την κοινωνία από την ακρίβεια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιδοθεί στην λεηλασία του δημοσίου πλούτου.

Ο κ. Γεωργιάδης είναι ο δεύτερος υπουργός μετά τον Καραμανλή που κατηγορεί το ΣτΕ για τις δικές τους οικονομικές αποτυχίες. Ο χαρακτηρισμός δε πολιτών που έχουν δικαιωθεί από το ΣτΕ ως "μουρλούς" δείχνει το ακροδεξιό του μίσος απέναντι στη δημοκρατική λειτουργία της χώρας.

Καμία έκπληξη λοιπόν που η ελληνική  κοινωνία αλλά και η υπόλοιπη Ευρώπη αντιμετωπίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη σαν μια κακή αντιγραφή του Όρμπαν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)