to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:51 | 21.02.2022

Πολιτική

Στοχοποίηση του δικηγόρου Κ. Παπαδάκη από τον Α. Γεωργιάδη

Ο Υπουργός Ανάπτυξης σε ένα πρωτοφανές θεσμικό ατόπημα με δημοσίευση του στο twitter επιτίθεται ευθέως εναντίον του γνωστού δικηγόρου Κ. Παπαδάκη ταυτίζοντας τον μάλιστα με τα αδικήματα προσώπων που έχει υπερασπιστεί. Τέτοια ανατριχιαστική θέση από εν ενεργεία πολιτικό βάλλει ευθέως εναντίον του κράτους δικαίου και των στοιχειωδών κανόνων της ποινικής δικονομίας.


Θα ανακαλέσει στην τάξη τον υπουργό του ο κ. Μητσοτάκης ή απλώς τον έχει βάλει να κάνει τη βρώμικη δουλειά; Σε ανακοίνωση της η Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων τονίζει ότι «η στοχοποίηση του Κώστα Παπαδάκη από τον Άδωνι Γεωργιάδη και κυβερνητικά ΜΜΕ συνιστά επίθεση στο δικηγορικό λειτούργημα».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

Με ανάρτησή του στο twitter ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αναπαράγει ανώνυμο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας «iefimerida» του Χ. Ράπτη που παρουσιάζει άρθρο του συναδέλφου και μέλους της Εναλλακτικής Παρέμβασης Κώστα Παπαδάκη για το ρόλο και την αξιοπιστία του εργαλείου των δημοσκοπήσεων.  Ο Υπουργός συνοδεύει την ανάρτηση με τον τίτλο του δημοσιεύματος: «Γνωστός δικηγόρος, υπερασπιστής της 17Ν, ζητάει να καταργηθούν οι δημοσκοπήσεις!». 

Δεν είναι η πρώτη φορά που συνάδελφοι και δη μέλη της Εναλλακτικής στοχοποιούνται από τον ανοιχτά κυβερνητικό τύπο με χυδαίες διαστρεβλώσεις, προσωπικές επιθέσεις και λιβελλογραφήματα. Αλλά το να υιοθετείται από εν ενεργεία Υπουργό η μέθοδος προσωπικής στοχοποίησης δικηγόρων για τις θέσεις τους για πολιτικά ή κοινωνικά ζητήματα μέσω της ταύτισης του δικηγόρου με τον εντολέα του και τα φερόμενα αδικήματα του προσώπου που υπερασπίζεται είναι μέγιστο και επικίνδυνο θεσμικό ατόπημα. 

Η πρόνοια του Υπουργού να συνοδεύσει την παρουσίαση του άρθρου με το σχόλιο «υπερασπιστής της 17Ν», δείχνει άλλωστε ξεκάθαρα ότι ο βασικός σκοπός είναι η στοχοποίηση του Κώστα Παπαδάκη και η έγερση των συντηρητικών και αντιδραστικών αντανακλαστικών ενός συγκεκριμένου εκλογικού ακροατηρίου για άσχετα με το θέμα του άρθρου ζητήματα.  Η αδυναμία τους να αντιπαρατεθούν με την αλήθεια είναι έκδηλη. Στοχοποιούν τον Κώστα Παπαδάκη για τους πολύχρονους αγώνες του για τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα και για τον τρόπο που άσκησε και ασκεί το δικηγορικό λειτούργημα. Είναι γνωστές, άλλωστε, οι αήθεις επιθέσεις συντηρητικών κύκλων και κυβερνητικών μηχανισμών σε πλείστους συναδέλφους που πρωτοστατούν στους δημοκρατικούς αγώνες, όπου παρουσιάζονται σαν «τρομοκράτες» κ.ά. 

Η υστερία του ποινικού λαϊκισμού, οι επιθέσεις και η στοχοποίηση δικηγόρων, είναι πλήγματα για το κράτος δικαίου. Καλείται ο ΔΣΑ να υψώσει φωνή απέναντι σε αυτήν την αήθη επίθεση, όχι μόνο σε ένα μέλος του, αλλά και στο δικηγορικό λειτούργημα και το κράτος δικαίου, στον πυρήνα του οποίου είναι το δικαίωμα στην υπεράσπιση. 

Οι συντάκτες του «δημοσιεύματος» ας γνωρίζουν ότι με τόσο εξόφθαλμες επιθέσεις αυτογελοιοποιούνται και έχουν προ πολλού απομακρύνει εαυτόν από οτιδήποτε μπορεί να εννοείται ως δημοσιογραφία.  

Ο Υπουργός ας γνωρίζει ότι ενέργειές του όχι μόνο τον εκθέτουν, αλλά μας επιβεβαιώνουν ότι η φωνή μας και η δράση μας ενοχλεί τον πιο πιστό πλασιέ της επικίνδυνης αυτής κυβέρνησης, και γι’ αυτό προσφέρει στην κοινωνία. 

Οι σύμβουλοι της Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορικής Ανατροπής έχουν ήδη απευθυνθεί στο ΔΣ του ΔΣΑ, ζητώντας την έκδοση ανακοίνωσης του ΔΣΑ που να υπερασπίζεται συνολικά το δικηγορικό λειτούργημα απέναντι σε τέτοιες επιθέσεις φορέων της εκτελεστικής εξουσίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)