to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:11 | 18.02.2022

πηγή: Αυγή / avgi.gr

Κοινωνία

ΜΑΤ επενέβησαν στη συγκέντρωση των υγειονομικών - Αντέδρασαν οι εργαζόμενοι

Δυνάμεις της ΕΛΑΣ προσπάθησαν να παρέμβουν στην ογκώδη διαδήλωση - Ακολούθησε ένταση καθώς οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν


Έντονη αντιπαράθεση με τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές προκάλεσε η προσπάθεια μονάδων της ΕΛΑΣ να παρέμβουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στα Προπύλαια και την οδό Πανεπιστημίου, το πρωί της Παρασκευής.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΟΕΔΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΝΤΑΣΗ

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι σε εξέλιξη από τις 9 το πρωί και γίνεται παράλληλα με την στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΟΕΔΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της,  η ΠΟΕΔΗΝ προχωρά σε απεργία «για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, να περικόψει το επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας από πολλές ειδικότητες εργαζομένων και όχι το να αυξήσει και να το επεκτείνει». Ειδικότερα τονίζει: «Εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία – Πρόνοια – ΕΚΑΒ  υπερβάλλουν εαυτόν δύο χρόνια τώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Από πολλούς έχουμε χαρακτηρισθεί ήρωες χωρίς όμως να υπάρχει έμπρακτη αναγνώριση της πολιτείας των προσπαθειών που καταβάλλουμε».

ΑΔΕΔΥ: Μαζική η σημερινή συγκέντρωση στο Γενικό Λογιστήριο για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την αναίτια επίθεση των δυνάμενων καταστολής με χημικά στη σημερινή μαζική συγκέντρωση των εργαζομένων 16 ομοσπονδιών, που έγινε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για την περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Η επίθεση που εκδηλώθηκε τόσο στην έναρξη της συγκέντρωσης, όσο και κατά τη διάρκεια που η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ ανέβαινε στο γραφείο του
κ. Σκυλακάκη, ανάγκασε τους εκπροσώπους της Συνομοσπονδίας να καταγγείλουν τη στάση της Κυβέρνησης και να αποχωρήσουν από τη συνάντηση.

Οι συγκεντρωμένοι ομόθυμα εξέφρασαν τη βούλησή τους για την άμεση απόσυρση του απαράδεκτου πορίσματος της επιτροπής και ζήτησαν την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου από μηδενική βάση με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Διεκδικούμε:

  1.     Καμία περικοπή του επιδόματος από κανέναν εργαζόμενο, που το λαμβάνει σήμερα,
  2.     Επέκταση της χορήγησης του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες,
  3.     Επέκταση του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται στις ίδιες συνθήκες, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους (μόνιμοι ή συμβασιούχοι),
  4.     Γενναία αύξηση του ποσού, από τον κρατικό προϋπολογισμό, που χορηγείται για το επίδομα.

Πολιτικές αντιδράσεις

ΚΚΕ: Νέο κρούσμα αυταρχισμού με βάση τον νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

Σαν να μην έφτανε που η κυβέρνηση σχεδιάζει το πετσόκομμα του επιδόματος επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας σε χιλιάδες εργαζόμενους, σήμερα επιτέθηκε απρόκλητα και στην κινητοποίηση εργαζομένων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που δικαιολογημένα αντιδρούν σε μια τέτοια εξέλιξη.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο κρούσμα αυταρχισμού και καταστολής, με βάση και το νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, που αποτελεί το αναγκαίο συμπλήρωμα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Για το ζήτημα παρέμβαση πραγματοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Θανάσης Παφίλης στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου, καταγγέλλοντας την επίθεση και απαιτώντας την απόσυρση των ΜΑΤ από τη συγκέντρωση.

__________

φωτωγραφίες: Σωτήρης Δημητρόπουλος / Eurokinissi

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)