to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:31 | 16.02.2022

Πολιτική

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματική και επικίνδυνη η λειτουργία του ΕΚΑΒ σε Κεφαλλονιά-Ιθάκη

Η Τομέαρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Τομεάρχης Υγείας Ανδρέας Ξανθός, η Αναπλ. Τομέαρχης για την Κοιν. Αλληλεγγύη Θεανώ Φωτίου και βουλευτές του ΣΥΡΙΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανέδειξαν με ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας το θέμα της προβληματικής και επικίνδυνης λειτουργίας του ΕΚΑΒ στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.


Αφορμή στάθηκε πρόσφατο περιστατικό όπου μέσα στο Αργοστόλι χρειάστηκαν 72 λεπτά για να φθάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και να μεταφέρει πολίτη από τα δικαστήρια στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας που απέχει 5 λεπτά με το αυτοκίνητο, γιατί υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο.

Στην Κεφαλονιά, ένα από τα μεγαλύτερα σε έκταση νησιά μας, με τον ορεινό όγκο του Αίνου να δυσχεραίνει την πρόσβαση σε πολλά σημεία, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μόνον ένα ασθενοφόρο, αφού σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί και δύο ώρες για να μεταβεί από το ένα σημείο του νησιού στο άλλο (π.χ. από το Φισκάρδο στο Βορρά, στο λιμάνι του Πόρου στο Νότο).

Η έλλειψη ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ είναι ζήτημα «ζωής και θανάτου», όχι μόνο για τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και για τους χιλιάδες επισκέπτες του καλοκαιριού, οπότε οι ανάγκες αυξάνονται κατακόρυφα. Μάλιστα, εν μέσω πανδημίας, οι διαθεσιμότητα των υπηρεσιών υγείας είναι σοβαρό κριτήριο για την επιλογή τουριστικού προορισμού.

Οι 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερωτούν τον Υπουργό:

  1. Τι σχεδιασμός υπάρχει για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ στην Κεφαλονιά;
  2. Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει προκειμένου να ενισχυθεί άμεσα ο στόλος των ενεργών ασθενοφόρων στην Κεφαλονιά;
  3. Ποιες νέες υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό σκοπεύει να εντάξει το Υπουργείο στο δυναμικό της τοπικής υπηρεσίας του ΕΚΑB και πότε;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)