to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:08 | 15.02.2022

Πολιτική

Όλγα Γεροβασίλη: Κερασάκι στην εξαθλίωση των πολιτών τα 7 δισ. εξοπλιστικών

Σημεία παρέμβασης της Γραμματέως της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Όλγας Γεροβασίλη στα Παραπολιτικά και στους Χ. Κοραή -Δ. Τάκη


Επενδύουμε και στηρίζουμε την αμυντική θωράκιση της χώρας- Στεκόμαστε απέναντι σε αλόγιστες κυβερνητικές δαπάνες σε βάρος μίας κοινωνίας που ασφυκτιά

Η αμυντική θωράκιση της χώρας είναι απολύτως επιβεβλημένη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στηρίξει παγίως και αποδεδειγμένα τη θέση αυτή. Σήμερα υπερψηφίζουμε το κομμάτι των φρεγατών Belharra. Πρόκειται για συμφωνίες οι οποίες έχουν πλήρως συζητηθεί, αναλυθεί και κοστολογηθεί. Κατόπιν αιτήματος από το Πολεμικό Ναυτικό και βεβαίως η ψηφιακή αναβάθμιση με πλοία τελευταίας τεχνολογίας αποτελεί συμφωνία η οποία εκκίνησε επί των ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς λοιπόν είναι μόνον πολιτική σκοπιμότητα τα λεγόμενα περί άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην θωράκιση της χώρας.  Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος σε κούρσες εξοπλισμών που βασίζονται σε αλόγιστες δαπάνες και υπέρ της  αμυντική θωράκιση που  βασίζεται σε μακροπρόθεσμο συνολικό σχεδιασμό και εντός των ορίων της αντοχής της ελληνικής οικονομίας.  Σημασία συνεπώς δεν έχει μόνο τι αγοράζουμε αλλά και πώς έχουμε σχεδιάσει και προϋπολογίσει τη συντήρηση του.

Θυμίζω με την ευκαιρία ότι  για πρώτα 18 ραφάλ υπερψηφίσαμε. Στα πρόσθετα 6 ραφάλ όμως, τα οποία είναι προϊόν απόφασης Μαξίμου, ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ από τον κ. Μητσοτάκη χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις, χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση και αίτημα των αρμόδιων επιτελείων των ενόπλων δυνάμεων, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν δυνατόν να συναινέσει, διότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που επεσήμανα παραπάνω (και αναφέρομαι στο μακροπρόθεσμο και συνολικό σχεδιασμό βάσει των ορίων της αντοχής της ελληνικής οικονομίας). Σήμερα  όπου χώρα και πολίτες κινούνται στα όρια της εξαθλίωσης, με σαφείς πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας!

Η απουσία κρατικής παρέμβασης στα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι πολιτική επιλογή που διαλύει τις ζωές των πολιτών

Η ιδιωτικοποίηση, κατουσίαν εκχώρηση, της ΔΕΗ, ιδιαίτερα μέσα στην κορύφωση της ενεργειακής κρίσης θεωρούμε πως είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της κυβέρνησης. Το κράτος για να είναι  και κοινωνικό  κράτος πρέπει να διατηρεί τον έλεγχο των δημοσιων πυλώνων που αφορούν κοινωνικά αγαθά.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει κρατική παρέμβαση στα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι επιλογή. Εμείς αφήσαμε γεμάτα τα ταμεία στην χώρα. Αφήσαμε 37 δις. Με αυτά η Νέα Δημοκρατία την ώρα που καταρρέει η ελληνική κοινωνία οφείλει να κάνει κοινωνική πολιτική. Εάν τα έχει κατασπαταλήσει να βγει να απολογηθεί.

Από τη μία η κυβέρνηση με τις απευθείας αναθέσεις και τα golden boys και από την άλλη η ανέχεια του κόσμου

Από τα golden boys της ΔΕΗ και τις απευθείας αναθέσεις των 5 δις περνάμε αύριο σε συζήτηση άρθρου του Σ/Ν του ΕΦΚΑ για τα 8.000 + ευρώ απολαβές των golden boys του ΕΦΚΑ, αυτή τη φορά. Τα στελέχη της ελληνικής δημόσιας διοίκησης έχουν όλα τα τεχνοκρατικά προσόντα που απαιτούνται.

Μήπως τελικώς απέτυχαν οι πολιτικές Χατζηδάκη στον ΕΦΚΑ; Έφερε τους ιδιώτες για να βγάλουν συντάξεις. Με 10 μήνες σεμινάρια 1200 ατόμων, πιστοποιήθηκαν 172 έως σήμερα και είναι ζήτημα αν έχουν εκδοθεί πάνω από 20 συντάξεις. Η υπεροχή  του ιδιωτικού τομέα έναντι του δημόσιου είναι παραμύθι και δυστυχώς πολλές φορές δικαιολογία αποτυχημένων πολιτικών επιλογών.

Οι Γεωργιάδηδες προσβάλλουν το δημοκρατικό αίσθημα - Οι πολίτες το γνωρίζουν

Οι πολίτες δεν είναι αναγκασμένοι να υφίστανται ούτε προσβολές ούτε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση. Ούτε είναι υποχρεωμένοι να ζουν στον χυδαίο παλμό Γεωργιάδη που έχει τον «αέρα» να νομίζει ότι ελίσσεται όταν στριμώχνεται εξαπολύοντας  χυδαιότητες στη συνομιλήτριά του σε τηλεοπτική εκπομπή λέγοντάς της ότι δεν  της απαντά γιατί «δεν είναι δημοσιογράφος, είναι ΣΥΡΙΖΑ».  Οι πολίτες έχουν αισθανθεί στην καθημερινότητά τους τι δείχνουν αλλά και τι κρύβουν τέτοιες συμπεριφορές, όπως και τι σημαίνει ασφάλεια στην υγεία, στην ενέργεια, στη δουλειά, στην οικονομία, στην εκπαίδευση, στη χώρα. Τι σημαίνει κράτος κοινωνικό και κράτος απόν. Τι σημαίνει πρόοδος και τι συντήρηση.  Και αυτό θα κριθεί στις επόμενες κάλπες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)