to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:22 | 15.02.2022

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Η αριστερά δεν χρειάζεται επιβεβαίωση του πατριωτισμού της από κανέναν (βίντεο)

«Η Αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας, δεν ήταν απλά παρούσες στους εθνικούς κινδύνους, αλλά ήταν και στην πρώτη γραμμή των αγώνων»


Αποσπάσματα από την ομιλία του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δυτικού Τομέα Αθηνών στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση «Για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας»:

«Το πιο εντυπωσιακό που ακούστηκε σήμερα στην Ολομέλεια και δια στόματος του Υπουργού αλλά και του προεδρείου, είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να κινούνται οι ομιλίες.

Δεν θα μας λέτε και τι θα πρέπει να πούμε. Δεν είναι δυνατόν αυτό.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε καθαρά: ψηφίζουμε θετικά υπέρ της απόκτησης των φρεγατών, των τορπιλών και των excess materials, ενώ θα καταψηφίσουμε την απόκτηση των 6 επιπλέον Rafale.

Από πού και ως πού λοιπόν είναι “αμφίσημη” η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;

Είστε ευχαριστημένοι εσείς οι βουλευτές της ΝΔ με την απόκτηση των 6 επιπλέον Rafale;

Φέτος μάθατε ότι χρειάζονται 24 Rafale για το σχηματισμό μιας μοίρας;

Ξεχνάτε τη δήλωση του κου Μητσοτάκη για το μεγάλο κόστος των φρεγατών και που γι αυτό το λόγο θα έπρεπε να στραφούμε στην αγορά των Rafale;

Σε αυτό το χώρο, όλοι εμείς θα πρέπει να στεκόμαστε στο πολιτικό σκέλος της υπόθεσης γιατί, ούτε Στρατηγοί, ούτε Ναύαρχοι αλλά ούτε και Πτέραρχοι είμαστε.

Βλέποντας το σύνολο της κατάστασης, πιστεύουμε ότι δεν θα έπρεπε να διατεθούν τα συγκεκριμένα χρήματα για αυτό το σκοπό (για τα 6 επιπλέον Rafale), χωρίς να υπολείπεται κατά τι η εθνική μας ασφάλεια.

Παρόλο λοιπόν που γνωρίζαμε τι ακριβώς παραλάβαμε το 2015, για λόγους ευθύνης, δεν ήρθαμε να σπεκουλάρουμε στη Βουλή πάνω σε αυτά τα ζητήματα.

Δεν χρησιμοποιήσαμε τέτοιο “όπλο” απέναντι στον πολιτικό μας αντίπαλο.

Να είναι καθαρό λοιπόν ότι δεν χρειαζόμαστε καμία επιβεβαίωση του πατριωτισμού μας από κανέναν και ιδιαίτερα από τη Δεξιά.

Η Αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας , δεν ήταν απλά παρούσες στους εθνικούς κινδύνους, αλλά ήταν και στην πρώτη γραμμή των αγώνων.

Υπάρχουν χιλιάδες αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκράτες, ακόμα και πατριώτες δεξιοί, με πρώτους τους κομμουνιστές, που στις δύσκολες συνθήκες πρόταξαν τα στήθη τους.

Ο νόμος που φέρνετε, αποτελεί μνημείο κακής νομοθέτησης.

Ο τρόπος που χειρίζεται το θέμα ο κος Μητσοτάκης και λαθεμένος είναι και μας κοστίζει παραπάνω.

Πρώτα βγαίνει και αναγγέλλει τι ακριβώς θα προμηθευτούμε και από πού, και μετά αναθέτει στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις. Αυτό από μόνο του μας οδηγεί σε έλλειμα διαπραγματευτικής δύναμης.

Γιατί άραγε η τρίτη φρεγάτα που θα παραλάβουμε, δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τις δύο πρώτες, και θα τα αποκτήσει σε βάθος χρόνου και αφού την παραλάβουμε;

Δεν βλέπετε ότι εδώ υπάρχει ζήτημα;

Όλοι όσοι επιθυμούσαμε την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού, ξέραμε που τελικά θα έπρεπε να κατευθυνθούμε όσο αφορά την επιλογή του τύπου του πλοίου. Όμως η κυβέρνηση πήγε και ήρθε πολλές φορές ανάμεσα στις Belharra και ανάμεσα τις αμερικάνικες Μmsc.

Να κρατήσετε όμως εσείς οι βουλευτές τις ΝΔ την επιχειρηματολογία για την προμήθεια των 6 Rafale, να την έχετε σαν οδηγό για το τι σημαίνει λάθος και αδιέξοδο σε μια διαπραγμάτευση.

Αυτά που ισχυρίστηκε ο εισηγητής της ΝΔ δεν είχαν καμιά λογική συνέχεια και μάλλον δεν θα ήθελε ούτε ο ίδιος να τα πει.

Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε τρείς συμβάσεις στις οποίες η εγχώρια αμυντική βιομηχανία απουσιάζει παντελώς. Και όλα αυτά γιατί κάποιοι μας θεωρούν “δεδομένους”.

Όσο αφορά τη συμφωνία με την τρόικα για τα ΕΑΣ της κας Γεννηματά, που επικαλέστηκαν οι συνάδελφοι του ΚΙΝΑΛ, σημειώστε ότι αν είχε τελικά υλοποιηθεί, σήμερα θα είχαν κλείσει όλες οι μονάδες των ΕΑΣ( Μάνδρα-Ελευσίνα κλπ). Και πόσο μάλλον, ότι η συμφωνία αυτή, ουδέποτε ήρθε για ψήφιση στη Βουλή…»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)