to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:42 | 15.02.2022

Όλγα Στέφου

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ευτυχώς που υπάρχει η λίστα Πέτσα (κι ακούμε καμιά άποψη)

Θέλει να μας πείσει η λίστα Πέτσα τώρα ότι είναι αμερόληπτοι, κατάλαβες, αγαπητέ αναγνώστη; Αμερόληπτοι. Λένε την άποψή τους


(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

“Τη γνώμη μας λέμε”, διεμήνυσαν από τον ΣΚΑΪ, υπογράφοντας έτσι το -πιθανότατα- πιο ακραίο γλείψιμο που μπορεί κανείς να φανταστεί. Διότι αν πεις “κάνω τη δουλειά μου”, θα το κατανοήσουμε. Είσαι στη λίστα Πέτσα, η δουλειά σου είναι να αγαπάς την κυβέρνηση. Αλλά αν πεις ότι λες τη γνώμη σου, τότε ξεπερνάμε τα όρια του ελέγχου των ΜΜΕ. Τώρα μιλάμε για αυλικούς.

Ο ΣΚΑΪ είναι το καλύτερο παράδειγμα, γιατί πρόκειται για τους χειρότερους, δεν κρατούν ούτε λίγα προσχήματα. Καταρχάς, έμπλεξαν μεταξύ τους οι εξουσίες: Οι εκ της τετάρτης εξουσίας ορμώμενοι δημοσιογράφοι του καναλιού είναι τώρα βουλευτές. Μην πούμε δε για την πολύφερνη νύφη κ. Κοσιώνη - και πού ακούστηκε, δηλαδή, ξανά! Σε όλο τον κόσμο άντρες και γυναίκες δημοσιογράφοι παύουν να ασκούν τη δημοσιογραφία όταν ο ή η σύντροφός τους λαμβάνουν τέτοιου μεγέθους θώκο.

Θέλει να μας πείσει η λίστα Πέτσα τώρα ότι είναι αμερόληπτοι, κατάλαβες, αγαπητέ αναγνώστη; Αμερόληπτοι. Λένε την άποψή τους.  Όπως την άποψή τους έλεγαν πριν από το δημοψήφισμα με τα non paper της Νέας Δημοκρατίας στα χέρια να υπαγορεύουν τη δημοσιογραφική γραμμή. Και με τις δημοσκοπήσεις, τι ωραίες εκείνες οι δημοσκοπήσεις!  Όπως τώρα που δείχνουν το ΚΙΝ.ΑΛΛ. μια ανάσα από δεύτερο κόμμα.

Από την άλλη, μπορούν κάλλιστα να ισχυριστούν ότι αυτοί έκαναν κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία, και θα είναι και αλήθεια. Αυτοί μίλησαν για σκληρή καταστολή πρώτη φορά στα χρονικά επί Μακεδονικού, αυτοί ελάλησαν ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας είναι μεσοαστοί και στηρίζουν Μητσοτάκη. Αυτοί κρατούν και την κυβέρνηση στην εξουσία, αυτοί βλέπουν την πανδημία να βαίνει καλώς, αυτοί το καλοκαίρι έδωσαν συγχαρητήρια για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, από αυτούς έχει διαφύγει η σκληρή ακρίβεια και η διάλυση του ΕΣΥ. Αυτοί είπαν και τους νέους τεμπέληδες.

Μεταξύ μας, αν μπορείς να είσαι ο ΣΚΑΪ ή ένας απλός υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θα ήταν ανόητο να διαλέξεις οτιδήποτε άλλο πλην του ΣΚΑΪ. Ο ΣΚΑΪ έχει διαχρονικότητα, οι κυβερνήσεις, από την άλλη, πέφτουνε. Αλλά ο ΣΚΑΪ μένει.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)