to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:30 | 14.02.2022

Κοινωνία

Παραμονή των συμβασιούχων Covid αποφάσισε το ΔΣ της Αθήνας: Καλύπτουν πάγιες ανάγκες, είπε η Ανοιχτή Πόλη

«Ο Δήμος αξιοποίησε τους συμβασιούχους σε εργασίες που έχουν μόνιμα χαρακτηριστικά αναγκών στον Δήμο», υπογράμμισε ο επικεφαλής της παράταξης ”Ανοιχτή Πόλη”, Νάσος Ηλιόπουλος


Με συντριπτική πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, στη συνεδρίαση του, ενέκρινε ψήφισμα στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζεται ότι οι 357 συμβασιούχοι που είχαν προσληφθεί λόγω της πανδημίας και άλλοι 30 της προκήρυξης 3Κ, είναι «απολύτως αναγκαίοι για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου και των υπηρεσιών του».

Ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, αναφερόμενος στους συμβασιούχους υπογράμμισε ότι οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι «έχουν συνδράμει καθοριστικά στην αντιμετώπιση προβλημάτων» και ήταν «υποδειγματική η συνεργασία». Ο Αλ. Τσιατσιάμης, τόνισε ότι η λύση είναι είτε να διεξαχθεί διαγωνισμός ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μονίμων για όλους τους δήμους με αυξημένη μοριοδότηση για τους νυν συμβασιούχους, είτε να δοθεί κι άλλη παράταση παραμονής τους. Αντίθετα, δεν διασφαλίζεται η παραμονή τους, προσέθεσε, με τυχόν προκήρυξη του Δήμου.

«Ο Δήμος αξιοποίησε τους συμβασιούχους σε εργασίες που έχουν μόνιμα χαρακτηριστικά αναγκών στον Δήμο», υπογράμμισε ο επικεφαλής της παράταξης ”Ανοιχτή Πόλη”, Νάσος Ηλιόπουλος, ζητώντας την επαναπροκήρυξη των θέσεων που «να καλύπτει αυτούς τους εργαζομένους».

Ο επικεφαλής της παράταξης ”Αθήνα είσαι εσύ”, Παύλος Γερουλάνος, προσέθεσε ότι «η μοριοδότηση θ΄αντανακλά ότι δοκιμάσθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν σε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και όχι μόνο σ΄έκτακτες».

Ο επικεφαλής της ”Λαϊκής Συσπείρωσης”, Νίκος Σοφιανός, ανάφερε ότι «έχουν κατακτήσει το δικαίωμα στη δουλειά», ζήτησε τη μονιμοποίηση τους ενώ κάλεσε τη δημοτική Αρχή ν΄απαντήσει τι θα πράξει και τι θα συμβεί στον Δήμο μετά τις 31 Μαρτίου, που θα λήξουν οι συμβάσεις τους και αποχωρήσουν. «Πρέπει να παραταθεί η εργασία όλων αυτών των εργαζομένων», είπε.

Να υπάρξει συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Δήμου- προκήρυξης διαγωνισμού για την επαναπρόσληψή τους, ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης ”Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας", Πέτρος Κωνσταντίνου, καταθέτοντας και σχετικό ψήφισμα, που απορρίφθηκε.

Ανάλογη πρόταση κατέθεσε και ο επικεφαλής της παράταξης ”Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα- Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ –Κεφάλαιο”, Παναγιώτης Κεφαλληνός.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)