to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:29 | 14.02.2022

Κοινωνία

Λάρισα: Χειροπέδες σε μαθητές Γυμνασίου – Εκβίαζαν συμμαθήτριές τους και τους αποσπούσαν χρήματα

Υπό την απειλή ότι θα «αποκαλύψουν προσωπικά μυστικά» τους – Συνελήφθησαν και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας


Με την κατηγορία της εκβίασης συνελήφθησαν στη Λάρισα δύο μαθητές Γυμνασίου, 15 και 13 ετών αντίστοιχα. Σύμφωνα με το onlarissa.gr, οι δύο μαθητές κατηγορούνται ότι το τελευταίο εξάμηνο, με την απειλή «αποκάλυψης προσωπικών μυστικών», αποσπούσαν σε καθημερινή βάση μικρά χρηματικά ποσά από δύο 14χρονες συμμαθήτριές τους, στο ίδιο σχολικό συγκρότημα.

Την καταγγελία έκανε ο πατέρας της μίας 14χρονης, που παρατήρησε αλλαγή στη συμπεριφορά της με αφορμή το θέμα των χρημάτων. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ., τα δύο αγόρια το τελευταίο εξάμηνο απέσπασαν 1.000 ευρώ από τη μία 14χρονη και άλλα 500 ευρώ από τη δεύτερη 14χρονη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, για να πετύχουν το σκοπό τους χρησιμοποιούσαν ύβρεις, ενώ καταγγέλθηκε επίσης ότι κάποιες φορές άσκησαν και σωματική βία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική ερευνά, τελευταία φορά την περασμένη Παρασκευή, οι δύο μαθητές διά μέσου κοινωνικής δικτύωσης (instgram) απαίτησαν από τις δύο 14χρονες συμμαθήτριές τους να τους παραδώσουν από 5 ευρώ στον κάθε ένα.

Οι δύο μαθητές Γυμνασίου συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, ενώ μαζί τους συνελήφθησαν και οι γονείς τους, κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας. Οι δύο μαθητές αρνούνται τα περί εκβιασμού, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, και για «δανεισμό».

Μετά τον σχηματισμό δικογραφίας οι δύο ανήλικοι μαθητές, όπως και οι συλληφθέντες γονείς τους αφέθηκαν ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή.

tags: Λάρισα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)