to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:14 | 13.02.2022

Πολιτική

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Όπλο μας η αλληλεγγύη!

«Δε θα αφήσουμε καμία μόνη και κανέναν μόνο απέναντι στις πολιτικές εξαθλίωσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που μας αφήνουν χωρίς σπίτι, χωρίς ρεύμα, χωρίς υγεία και παιδεία, χωρίς μέλλον», τονίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, η οποία διοργάνωσε αλληλέγγυο γεύμα σήμερα Κυριακή 13/2


Σήμερα Κυριακή 13/2 η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης βρέθηκε στις γειτονιές της Ξηροκρήνης, κοντά στους συνανθρώπους που μαστίζονται από τη φτώχεια, διοργανώνοντας αλληλέγγυο γεύμα.

Αναλυτικά, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης αναφέρει: 

«Σήμερα Κυριακή 13/02 βρεθήκαμε στις γειτονιές της Ξηροκρήνης, κοντά στους συνανθρώπους μας που μαστίζονται από τη φτώχεια και την ανέχεια. Δε θα αφήσουμε καμία μόνη και κανέναν μόνο απέναντι στις πολιτικές εξαθλίωσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που μας αφήνουν χωρίς σπίτι, χωρίς ρεύμα, χωρίς υγεία και παιδεία, χωρίς μέλλον. Δε θα αφήσουμε καμία μόνη και κανέναν μόνο απέναντι στη φασιστική απειλή, στην οποία η κυβερνητική πλειοψηφία κλείνει το μάτι. Ο φασισμός δε χωράει στις γειτονιές μας!

Τη φτώχεια και το φασισμό θα πολεμάμε πάντα!

Όπλο μας η αλληλεγγύη!»

Στο κάλεσμά της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε:

Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί η επανεμφάνιση νεοναζιστικών μορφωμάτων σε γειτονιές και σχολεία της Θεσσαλονίκης, κυρίως με αναφορά στις δυτικές συνοικίες της πόλης. Μέσα στο γενικευμένο κλίμα του φόβου και της ανασφάλειας που έχει πλήξει τις κοινωνίες μας, εγκληματικά νεοφασιστικά μορφώματα αποπειρώνται να μετουσιώσουν τον φόβο σε μίσος και να δηλητηριάσουν για άλλη μια φορά τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων.

Είδαμε ακροδεξιές ομάδες να διεισδύουν στα σχολεία χτυπώντας μαθητές και μαθήτριες με πρόσχημα διαφορετικά πολιτικά φρονήματα και διαφορετική καταγωγή. Είδαμε παιδιά δηλητηριασμένα απ' το μίσος να αναπαράγουν την ακροδεξιά τρομοκρατία. Είδαμε νεοναζιστικές ομάδες να αμαυρώνουν τις λαϊκές γειτονιές μας με σκοπό να μας διχάσουν και να μας διασπάσουν.

Σε όλα αυτά, η απάντηση είναι μία: Το μίσος κι ο σκοταδισμός δεν θα περάσουν. Οι γειτονιές μας θα παραμείνουν ανοιχτές και τα σχολεία μας πολύχρωμα, μακριά απ' τη μισαλλοδοξία.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ εναντιώνεται σε κάθε πρακτική μίσους που σκοπό έχει να διαχωρίσει τα πολύπαθα λαϊκά στρώματα και να υποβαθμίσει περαιτέρω τις ήδη υποβαθμισμένες περιοχές στις οποίες ζούμε και δραστηριοποιούμαστε.

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, μετά τις 11:30π.μ. μαγειρεύουμε και τρώμε όλες κι όλοι μαζί στην πλατεία Α.Γαλοπούλου στη γειτονιά της Ξηροκρήνης για να δώσουμε μια απάντηση στο κλίμα του φόβου. Τρώμε όλες και όλοι μαζί, ζούμε όλες και όλοι μαζί αρμονικά.

Το μίσος τους δεν θα γίνει κανονικότητά μας.

Η αλληλεγγύη το όπλο μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)