to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:38 | 11.02.2022

Πολιτική

Δήλωση Ο. Γεροβασίλη–Γ. Ψυχογιού για τη δίωξη του Βουλευτή Χίου, Ανδρέα Μιχαηλίδη

Δήλωση- Διαμαρτυρία εξέδωσαν η Όλγα Γεροβασίλη, Γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, για την στοχοποίηση και τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του Βουλευτή Χίου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη αλλά και πλήθους Αιρετών και στελεχών της Αυτοδιοίκησης από τον Λιμενάρχη Χίου, ο οποίος απέστειλε σχετικό σήμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.


Η δήλωση - διαμαρτυρία

Τρεις ημέρες μετά την δυναμική κινητοποίηση και την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας, κατοίκων και φορέων στην μετατροπή της Χίου σε φυλακή χιλιάδων ψυχών, ο Λιμενάρχης Χίου απέστειλε προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου μια λίστα με 20 ονόματα, τους οποίους κατονομάζει ως υπεύθυνους για την παρεμπόδιση των σχεδίων κατασκευής κλειστής υπερδομής στο νησί. Μεταξύ αυτών και ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Βουλευτής Χίου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία,κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης αλλά και πλήθος αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μάλιστα, κάποιους εξ αυτών είχαμε δεχθείπρόσφατα στη Βουλή, ως αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου, όπου εξέφρασαν την αντίθεσή τους με τα σχέδια της Κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία κλειστής υπερδομής στο νησί, ερήμην της τοπικής κοινωνίας.

Δυστυχώς, η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας στην πρόσδεση του πλοίου «Πελαγίτης» στο λιμάνι της Χίου, ανήμερα των Θεοφανίων, ώστε να ξεφορτώσει τα μηχανήματα που προορίζονταν για την κατασκευή της νέα υπερδομής κλειστού τύπου, κατέληξε σε κατηγορίες για φερόμενη παρακώλυση συγκοινωνιών κ.ο.κ. κατά εκλεγμένων αντιπροσώπων.

Οι διώξεις αυτές είναι πολιτικές κατά εκλεγμένου Βουλευτή αλλά και Αιρετών, ώστε μείζον θεσμικό ζήτημα να εγείρεται από αυτές τις μεθοδεύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στέκεται έμπρακτα δίπλα τόσο στον Βουλευτή Χίου και σύντροφο, Ανδρέα Μιχαηλίδη και στα στελέχη της Αυτοδιοίκησης όσο και στην τοπική κοινωνία και όσους/-ες διώκονται γιατί τόλμησαν να ορθώσουν ανάστημα απέναντι στα σχέδια της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η πολιτική της Κυβέρνησης να δημιουργήσει νέες υπερδομές κλειστού τύπου / στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά ερήμην της τοπικής κοινωνίας μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Προτεραιότητες για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η αλληλεγγύη στους πιο ευάλωτους, η αλληλεγγύη στις τοπικές κοινωνίες και η διεκδίκηση έμπρακτης αλληλεγγύης στην Ελλάδα από την Ευρώπη. Στόχος είναι να υπάρξει, ιδιαίτερα στο νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, ένας ενιαίος ευρωπαϊκός μηχανισμός ασύλου με υποχρεωτική αναλογική κατανομή, μέσω μετεγκαταστάσεων αιτούντων άσυλο και προσφύγων από τις χώρες εισόδου στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ, με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

Σε κάθε περίπτωση, οι -άλλων εποχών- πρακτικές που ανασύρονται για να τρομοκρατηθεί το κίνημα των πολιτών της Χίου, δεν συνιστούν τιμή ούτε για τη Δημοκρατία, ούτε και για το κράτος δικαίου.​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)