to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:17 | 10.02.2022

Πολιτική

Ό. Γεροβασίλη: Η κοινωνία έχει αγανακτήσει και εμείς είμαστε εδώ για να μετατρέψουμε την αγανάκτηση σε πολιτική δράση

Το «παλιό καλό» πελατειακό κράτος βρίσκεται εδώ από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας


Κύρια σημεία παρέμβασης της Γραμματέως της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Όλγας Γεροβασίλη, στον Κontra Channel και στον Γ. Μελιγγώνη

Οι εικόνες σήψης σε live πανελλήνια μετάδοση ενόχλησαν τον κ. Μητσοτάκη-Αν ενοχλούσε η ουσία θα είχαν ήδη εκκινήσει διαδικασία έρευνας και αυτοκάθαρσης

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν έχουν βάση τα λεγόμενα  της Νέας Δημοκρατίας ότι η αποπομπή υπουργού και η διαγραφή του Δημάρχου κατ εντολήν Μητσοτάκη αιφνιδίασε το ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δεν τολμά «ανάλογες ριζικές λύσεις» η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι «όντως αιφνιδιαστήκαμε κυρίως από το θράσος με το οποίο αποκάλυψαν αυτά που έκαναν.  Αυτό ήταν που ενόχλησε και τον κ. Μητσοτάκη: η αποκάλυψη των όσων έγιναν και όχι το γεγονός ότι έγιναν. Ασφαλώς δεν είναι η πρώτη φορά που τα ακούει αυτά. Απλώς υπενθύμισαν στον κόσμο την Δεξιά -που τόσο θέλουν να ξεχαστεί από τους πολίτες-βγάζοντας εικόνα σήψης σε πανελλήνια απευθείας μετάδοση. Αν όντως τους είχε ενοχλήσει η ουσία, η Νέα Δημοκρατία θα είχε ήδη εκκινήσει διαδικασία αυτοκάθαρσης. Αυτό σημαίνει ότι θα είχε ξεκινήσει ήδη έρευνα, θα ενημέρωνε τον κόσμο για το τι συνέβη και θα εξέταζε το θέμα, πέραν της αποπομπής του υπουργού και της διαγραφής.

Το «παλιό καλό» πελατειακό κράτος βρίσκεται εδώ από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας

Έως και ο Μαυρογιαλούρος στο τέλος της γνωστής ταινίας όταν κατάλαβε ποιο σύστημα υπηρετούσε παραιτήθηκε. Το παλιό "καλό" πελατειακό κράτος είναι εδώ από την πρώτη μέρα που επανήλθε η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση. Σας θυμίζω ότι το πρώτο νομοθέτημα του περίφημου επιτελικού κράτους της ΝΔ ήταν η αύξηση του αριθμού των μετακλητών, η αύξηση του μισθού των μετακλητών, η μείωση των αναγκαίων προσόντων των μετακλητών με στόχο την δημιουργία του κομματικού της στρατού. Σε όλο αυτό το διάστημα, με πρόσχημα την πανδημία θυμίζω επίσης προσλήψεις πέραν των διαδικασιών ΑΣΕΠ, απευθείας αναθέσεις κ.λπ. Αυτή είναι η παλιά δεξιά που επανήλθε με περίσσευμα αυταρέσκειας.

Στην υγειονομική και ανθρωπιστική κρίση μίας χώρας πρωταθλήτριας σε θανάτους και ακρίβεια προτάσσουν την ήσυχη συνείδησή τους και το παγκόσμιο του φαινομένου.

Σήμερα δε με χιλιάδες νοικοκυριά να βρίσκονται σε δεινή θέση στην καρδιά του χειμώνα, με συνανθρώπους μας να πεθαίνουν ενώ θα μπορούσαν να έχουν σωθεί οι κυβερνώντες επικαλούνται με τρόπο προκλητικό την παγκοσμιότητα των φαινομένων της πανδημίας, της ακρίβειας, της ενεργειακής κρίσης. Συνεχίζουν να προκαλούν με την «ήσυχη συνείδησή» τους ότι έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν και με «λίγη ακόμη υπομονή στις λίγες ακόμη δυσκολίες» θα περάσουν τα δεινά από πανδημία (που την έχει λήξει ο κ. Μητσοτάκης αρκετές φορές) μέχρι ακρίβεια!

Το κύμα ανατιμήσεων όπως και η πανδημία είναι βεβαίως παγκόσμια φαινόμενα. Πώς γίνεται όμως η χώρα μας να είναι πρωταθλήτρια στην τιμή της ενέργειας, των καυσίμων και βεβαίως στους θανάτους ανά εκατομμύριο πολιτών λόγω πανδημίας; Ποια είναι η εθνική πολιτική που ασκούν η οποία μειώνει τις επιπτώσεις του παγκόσμιου φαινομένου στη χώρα μας; 

Αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα επιθυμούν διακαώς να ξεχαστεί ότι η Αριστερά την έστησε στα πόδια της

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική κυβέρνηση τα τελευταία δεκάδες χρόνια που παρέλαβε χρεοκοπημένη χώρα με άδεια ταμεία και παρέδωσε χώρα αυτοδύναμη στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον με γεμάτα ταμεία. Αυτό το γεγονός επιθυμούν σφόδρα να ξεχαστεί αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στη Νέα Δημοκρατία αλλά και στο ΠΑΣΟΚ.

Ο δημοσιονομικός χώρος στον οποίο κινήθηκε η Νέα Δημοκρατία, δεν αποτελεί δικό της θρίαμβο. Είναι έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που παρέδωσε τη χώρα δημοσιονομικώς υγιή. Επιπροσθέτως, με την έξοδο από τα Μνημόνια ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη ξεκινήσει την σταδιακή διαδικασία φοροελαφρύνσεων, αύξησης του κατώτατου μισθού και φυσικά προχώρησε άμεσα στην κατάργηση του επαίσχυντου υποκατώτατου. Δεν ήταν ποτέ επιλογή μας, ούτε μέρος της εθνικής πολιτικής η επιβάρυνση των μικρομεσαίων. Ήταν επιβεβλημένα μέτρα που σχετίζονταν με την κατάσταση μνημονιακής επιτροπείας. 

Αυτή η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί! Η κοινωνία έχει αγανακτήσει και εμείς είμαστε εδώ για να μετατρέψουμε αυτή την αγανάκτηση σε πολιτική δράση.

Αυτό όμως που ζει η χώρα σήμερα αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη: η άρνηση παρέμβασης στην ακρίβεια και στην ενεργειακή κρίση που συνθλίβει τα μεσαία και λαϊκά στρώματα, οι δήθεν παρεμβάσεις στο σύστημα υγείας. Επιλογή της κυβέρνησης είναι επίσης οι απευθείας αναθέσεις, το σκόρπισμα χρημάτων σε φίλους και κολλητούς αντί της στήριξης των νοικοκυριών η οποία, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας θα κόστιζε 1,5 δις και όχι 5! Επιλογή της κυβέρνησης είναι η μη αναγνώριση της ανθρωπιστικής κρίσης στην οποία βρίσκεται η χώρα. Όπως επιλογή της ήταν να αγνοήσει τον κώδωνα του κινδύνου για την επερχόμενη κρίση ακρίβειας που έκρουε η Αξιωματική Αντιπολίτευση από τον Μάιο του 2021. Πώς εμείς γνωρίζαμε και εκείνοι δεν γνώριζαν;

Η κυβέρνηση αυτή ούτε θέλει ούτε μπορεί! Η κοινωνία αγανακτεί και εμείς είμαστε εδώ για να μετατρέψουμε αυτή την αγανάκτηση σε πολιτική δράση. Η χώρα πρέπει να απαλλαγεί το συντομότερο από την καταστροφική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)