to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:00 | 09.02.2022

Πολιτική

Αλ.Τριανταφυλλίδης: «Μονιμοποιήστε όλους τους συμβασιούχους του ΕΣΥ»

Τη μονιμοποίηση του συνόλου των συμβασιούχων και επικουρικών του Ε.Σ.Υ. ζήτησε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, τοποθετούμενος για την τροπολογία που αφορούσε την παράταση συμβάσεων επικουρικών και τη μοριοδότηση προσλήψεων.


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «παιχνιδάκια» της κυβέρνησης και μάλιστα σε βάρος ανθρώπων που «έδωσαν τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό για να σώσουν ψυχές, για να σώσουν ανθρώπους».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Αν λάβουμε υπόψη ότι τα κενά προ πανδημίας, όπως έλεγε η ΠΟΕΔΗΝ, είναι σαράντα χιλιάδες, αντιλαμβάνεστε καλά ότι μια προκήρυξη των πέντε χιλιάδων δεν καλύπτει επ’ ουδενί το επικουρικό και συμβασιουχικό προσωπικό, που είναι δεκαέξι χιλιάδες. Πράξτε κατά συνείδηση ως Έλληνας πολίτης, ως πολιτικός και κοιτάξτε τους στα μάτια. Ξεχάστε τις ψηφοθηρίες. Κάντε αυτό που σας είπε ο Ανδρέας Ξανθός. Φέρτε μια κανονική ρύθμιση και ομόφωνα όλα τα κόμματα να πούμε «ναι, το αξίζετε». Διότι είναι παιδιά που προσλήφθηκαν με ΑΣΕΠ. Τους πήραμε ως επικουρικούς και συμβασιούχους με ΑΣΕΠ. Κάλυπταν όλα τα δεδομένα. Λόγω της πανδημίας που υπάρχει μία φορά στα εκατό χρόνια, η Βουλή των Ελλήνων με Πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη και Υπουργό Υγείας τον Πλεύρη παίρνει ομόφωνα αυτή την απόφαση και μονιμοποιεί αυτούς που έδωσαν τη μάχη κατά του κορωνοϊού. Όχι παιχνιδάκια με μόρια, λίγο πριν, λίγο μετά και λοιπά. Δείξτε τους ότι η ελληνική πολιτεία που καλώς ή κακώς –κακώς λέμε εμείς- την εκπροσωπείτε τιμά τον αγώνα, το αίμα και τους νεκρούς που έδωσαν κόντρα στον κορωνοϊό για να σώσουν ψυχές, για να σώσουν ανθρώπους».

Αναφερόμενος στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την οριστική λύση στο ζήτημα των συμβασιούχων και επικουρικών του Ε.Σ.Υ. ο κ.Τριανταφυλλίδης υπογράμμισε «Διά της παρουσίασης του Προγράμματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ στις 2/3/21 η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα -η οποία μας δεσμεύει όλους- είναι η μονιμοποίηση στο ΕΣΥ του συνόλου -το τονίζω, του συνόλου!- του υγειονομικού προσωπικού που έδωσε τη μάχη της πανδημίας στην πρώτη γραμμή».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)