to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:54 | 09.02.2022

Κοινωνία

Και στη Χίο: Μοιράζουν κλήσεις, στήνουν διώξεις σε όσους αντέδρασαν στα σχέδια Μηταράκη για νέα προσφυγική δομή

Mοιράζει κλήσεις και καλεί για προκαταρκτική εξέταση πολίτες και αιρετούς το λιμεναρχείο Χίου για τις κινητοποιήσεις των Θεοφανείων, στο λιμάνι των Μεστών και στο λιμάνι της Χίου, για να αποτραπεί - όπως και έγινε - η εκφόρτωση των μηχανημάτων που θα κατασκεύαζαν τη νέα υπερδομή -φυλακή για πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί - Στα ονόματα που «δίνει» ο λιμενάρχης, περιλαμβάνονται ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, και μέλη του περιφερειακού και του δημοτικού συμβουλίου


Αθρόα – από το πρωί της Τρίτης, 8 Φεβρουαρίου 2022 – μοιράζει κλήσεις και καλεί για προκαταρκτική εξέταση πολίτες της Χίου το λιμεναρχείο Χίου για τις κινητοποιήσεις που έγιναν την ημέρα των Θεοφανείων, 6 Ιανουαρίου 2022, στο λιμάνι των Μεστών και στο λιμάνι της Χίου, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα astraparis.gr.

Στόχος των κινητοποιήσεων ήταν η αποτροπή εκφόρτωσης από το πλοίο «Πελαγίτης» των μηχανημάτων της ΤΕΡΝΑ, που προορίζονταν για την κατασκευή της υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στο Θόλος Χίου.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, έχουν κληθεί στο λιμεναρχείο για να παραλάβουν κλήσεις προς εξέταση περίπου 20 άτομα, μεταξύ δε αυτών και μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα αιρετών και κατοίκων της Χίου. Σχετική εντολή για την προκαταρκτική εξέταση έχει δοθεί από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Χίου κ. Λεωνίδα Μπουτσιαβάρα.

Η στόχευση είναι προφανής, να στηθούν κατηγορίες για παρακώλυση των συγκοινωνιών και για παράνομη βία σε βάρος των πολιτών που είχαν συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις, ενώ – όπως είναι γνωστό – υπήρξε συμφωνία με τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντήΕλευθέριο Ντουρουντού να μην γίνει εκφόρτωση των μηχανημάτων, τόσο στο λιμάνι των Μεστών, όσο και της Χίου.

Ποιοι είναι στη λίστα

Είκοσι άτομα, οι περισσότεροι αιρετοί, μεταξύ δε τούτων και ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, περιλαμβάνονται στην λίστα των ονομάτων που απέστειλε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Χίου για τα… περαιτέρω ο λιμενάρχης Χίου κ. Παντελής Βατούσης, ως ευρισκόμενους στην προβλήτα και ενδεχομένως ως εμπλεκόμενους στην παρεμπόδιση του πλοίου Πελαγίτης να ξεφορτώσει στο λιμάνι της Xίου, την ημέρα των Θεοφανείων, τα μηχανήματα της ΤΕΡΝΑ.

Σύμφωνα με το έγγραφο, που έχει στην διάθεσή του και δημοσιεύει ο astraparis.gr, στον περίφρακτο χώρο του λιμανιού της Χίου ο κ. Βατούσης διέκρινε και κατονομάζει (με την σειρά που αναγράφονται) τους εξής:

1. Παντελής Βρουλής, αντιπεριφερειάρχης Χίου.

2. Παντελής Μπουρνιάς, αντιπεριφερειάρχης.

3. Στέλιος Καμπούρης, αντιπεριφερειάρχης.

4. Νικόλαος Νύκτας, αντιπεριφερειάρχης.

5. Παντελής Μπουγδάνος, περιφερειακός σύμβουλος.

6. Γιάννης Καραβασίλης, δημοτικός σύμβουλος.

7. Μάρκος Σκούφαλος, δημοτικός σύμβουλος.

8. Γιώργος Αγιωργούσης, δημοτικός σύμβουλος.

9. Νίκος Νύκτας, δημοτικός σύμβουλος.

10. Μανώλης Στάθης, δημοτικός σύμβουλος.

11. Ερμιόνη Φρεζούλη, δημοτικός σύμβουλος.

12. Γιώργος Κριτούλης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής.

13. Χρήστος Καραχάλιος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής.

14. Γιάννης Μαλαφής, μέλος της συντονιστικής επιτροπής.

15. Νίκος Χούλης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής.

16. Άρης Μιχαλάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων.

17. Χριστόφορος Κριμιζής, περιφερειακός σύμβουλος.

18. Βασίλης Παππάς, πρώην πρόεδρος ΟΕΒΕ.

19. Στέφανος Τσίγκος, πρώην πρόεδρος τοπικής κοινότητας Λαγκάδας.

20. Ανδρέας Μιχαηλίδης, βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν έχει καταστεί ακόμα σαφές αν όλοι οι αναφερόμενοι στο έγγραφο θα κληθούν, αν θα κληθούν κάποιοι εξ αυτών ή και άλλοι που πιθανόν να προκύψουν τα ονόματά τους στην πορεία της προκαταρκτικής εξέτασης, που έχει ξεκινήσει το λιμεναρχείο Χίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)