to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:27 | 08.02.2022

Κοινωνία

Λέσβος: Τέσσερις συλλήψεις για τα επεισόδια στο εργοτάξιο της νέας δομής

Μικρή ομάδα που αποκόπηκε από την πορεία προχώρησε σε βανδαλισμούς μηχανημάτων της ΤΕΡΝΑ


Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων για τα επεισόδια στο εργοτάξιο της νέας Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής στη Βάστρια το βράδυ της Δευτέρας, στη βορειοανατολική Λέσβο.

Σημειώνεται ότι εκατοντάδες κάτοικοι της Λέσβου συγκεντρώθηκαν χτες Δευτέρα στη Βάστρια, όπου έχουν ξεκινήσει εργασίες για την κατασκευή νέας κλειστής δομής προσφύγων και μεταναστών. Τη συγκέντρωση καλούσαν το Εργατικό Κέντρο της Λέσβου και η Επιτροπή Αγώνας Μανταμάδο. Οι κάτοικοι έκαναν πορεία στο καταπράσινο τοπία, σε μια από τις πιο δύσβατες περιοχές της Λέσβου.

Οι διαδηλωτές έφθασαν στο σημείο όπου έχουν ξεκινήσει εργασίες και συνάντησαν τα μηχανήματα της εταιρείας ΤΕΡΝΑ, κατασκευάστριας εταιρίας της νέας Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής στη Βάστρια. Οι διαδηλωτές ζήτησαν να αποχωρήσουν τα μηχανήματα από το σημείο. Οι ιδιοκτήτες των μηχανημάτων ουδέποτε τα παράλαβαν. Τότε σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο, κάποιοι από τους διαδηλωτές εκτός του μπλοκ του, ξέσπασαν και σημειώθηκε μικροένταση με αποτέλεσμα σε κάποια από τα μηχανήματα να σπάσουν τζάμια και να πάρουν φωτιά. Στην περιοχή υπήρχε ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας.

Οι συλληφθέντες κατά περίπτωση κατηγορούνται για τα αδικήματα, της βίας κατά υπαλλήλων, της στάσης, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της παράνομης βίας, του εμπρησμού, της έκρηξης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια.

Η έρευνα η οποία συνεχίζεται διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου. 

Το Εργατικό Κέντρο σε ανακοίνωσή του για την χθεσινή διαδήλωση στη Βάστρια σημειώνει ότι «η κινητοποίηση ήταν μία δυναμική απάντηση στην επιμονή και την εμμονή της Κυβέρνησης για τη δημιουργία δομής-φυλακής και καλούμε τον λεσβιακό λαό να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για ακόμα πιο μαζικούς και μαχητικούς αγώνες το επόμενο διάστημα».

Τονίζει παράλληλα ότι «η κυβέρνηση βρήκε χρήματα για το χτίσιμο της δομής-φυλακής, αλλά όταν πρόκειται για την υγεία του λαού, την ακρίβεια που πλήττει τις λαϊκές οικογένειες, λέει πως δεν έχει ούτε ένα ευρώ».

tags: Λέσβος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)