to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:37 | 07.02.2022

Οικονομία

Ν.Ε. Χρηματοπιστωτικού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πρώτη δικαίωση για τις καθαρίστριες της Τράπεζας Πειραιώς

«Η συλλογική προσπάθεια καταγράφει μία πρώτη δικαίωση με την θετική απόφαση του δικαστηρίου που θα υποχρεώσει τον εργολάβο να ανακαλέσει, τουλάχιστον προς το παρόν, τις απολύσεις. Η μάχη θα συνεχιστεί για να εξαρθρωθούν τα σχέδια αυτών που ονειρεύονται εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα»


Όπως αναφέρει η Νομαρχιακή Επιτροπή Χρηματοπιστωτικού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:

Μια πρώτη δικαίωση στον αγώνα των εργολαβικών καθαριστριών της Τράπεζας Πειραιώς ήρθε με την θετική για αυτές απόφαση του δικαστηρίου στο αίτημα ασφαλιστικών μέτρων.

Όπως γράφαμε στην ανακοίνωση μας της 6/1/2022, η Τράπεζα και ο εργολάβος, αξιοποιούν την παράταση χρόνου που τους έδωσε ο νόμος Χατζηδάκη για να απαλλαγούν/απολύσουν τις καθαρίστριες μέσα στο 2021 και να πληρώσουν την μικρότερη αποζημίωση. Στη συνέχεια προσφέρονται να τις επαναπροσλάβουν με 60% μείωση μισθού, δηλαδή με μισθούς των 197 ευρώ/μήνα.

Τα δίκαια αιτήματα των συναδελφισσών που ζητούν να δουλεύουν με αξιοπρεπείς όρους εργασίας, σήκωσε κύμα συμπαράστασης από κόμματα και φορείς. Δίπλα τους βρέθηκε ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς που στήριξε και τον δικαστικό αγώνα, η ΟΤΟΕ με έκδοση ψηφίσματος και άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις με ανακοινώσεις.

Κατατέθηκε ερώτηση στην Βουλή από 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ (https://www.syriza.gr/article/id/120000/Erwthsh-boyleytwn-SYRIZA-PS:-Syl...). Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των εργαζόμενων με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Σκουρλέτη, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη στήριξη του κόμματος σε κάθε προσπάθεια των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους για να ανακληθούν οι απολύσεις, να μη γίνουν άλλες και να μη μειωθούν οι μισθοί. (https://www.facebook.com/pskourletis/posts/468845631465553)

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα ξαναζώντας μέσα από την περίπτωση αυτών των καθαριστριών, τον δικό της εφιάλτη έγραψε επιστολή προς τον κ. Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας ζητώντας του να αναλογιστεί την ευθύνη απέναντι στις γυναίκες αυτές που μοχθούν καθημερινά για να καθαρίσουν να απολυμάνουν και να μας προστατέψουν από τον Covid-19. Ερωτήσεις στην Βουλή κατέθεσαν επίσης το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ.

Γράφτηκαν δημοσιεύματα και έγιναν αφιερώματα στην Αυγή (https://www.avgi.gr/koinonia/405523_bazei-alter-ego-tis-na-kanei-ti-bromiki-doyleia), στο Κόκκινο και σε άλλα περιφερειακά και εθνικά ΜΜΕ.

Η συλλογική προσπάθεια καταγράφει μία πρώτη δικαίωση με την θετική απόφαση του δικαστηρίου που θα υποχρεώσει τον εργολάβο να ανακαλέσει, τουλάχιστον προς το παρόν, τις απολύσεις. Η μάχη θα συνεχιστεί για να εξαρθρωθούν τα σχέδια αυτών που ονειρεύονται εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

Η ΝΕ Χρηματοπιστωτικού στέκεται αλληλέγγυα στον δίκαιο αγώνα των συναδελφισσών που αξίζει τον θαυμασμό μας και την στήριξη μας!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)