to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:04 | 07.02.2022

Πολιτική

Δ. Καλαματιανός: «Ύβρις και ντροπή κ. Δούκα και κ. Λιβανέ»

Δήλωση του Διονύση Καλαματιανού, βουλευτή Ηλείας και αναπλ. τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.


Η δήλωση του Διονύση Καλαματιανού:

«Με αγανάκτηση ακούσαμε τις κυνικές δηλώσεις και είδαμε την απαράδεκτη, προσβλητική και υβριστική συμπεριφορά του δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανού για τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία.

Με αγανάκτηση ακούσαμε τον κ. Δούκα, ο οποίος ήταν Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, να ομολογεί τους κυνικούς χειρισμούς και την εργαλειοποίηση από την κυβέρνηση της ΝΔ της ανείπωτης τραγωδίας που βιώσαμε στο Νομό μας. Τότε που κατακάηκε ο τόπος μας και θρηνήσαμε την απώλεια δεκάδων θυμάτων.

Με αγανάκτηση τον ακούσαμε να μιλά για εξαγορά με «τσάντες» και αποζημιώσεις. Τον ακούσαμε να ομολογεί, χαριεντιζόμενος και περήφανος: «κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15% θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι».

Κάπου εκεί, ο κ. Λιβανός, προφανώς γοητευμένος από την εξιστόρηση του κ. Δούκα, γελώντας, χαρακτήρισε τα τότε κυβερνητικά πεπραγμένα ως  «εποποιία».

Μάλιστα κύριοι!!! Εποποιία η εξαγορά, η συγκάλυψη των ευθυνών, η μικροπολιτική, ο παλαιοκομματισμός και η φαυλότητα!!! Εποποιία η προσβολή και η ύβρις στη μνήμη των νεκρών συμπολιτών μας και στους κατοίκους του πολύπαθου νομού μας.

Τελικά το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν το πως θα αντιμετωπίσουν την πανελλήνια κατακραυγή. Πως θα αντιμετωπίσουν το πολιτικό κόστος για τις τεράστιες ευθύνες τους.

Τους ένοιαζε μόνο πως θα μπορέσουν ν’ αναστρέψουν το κλίμα για να ξανακυβερνήσουν. Άρχισαν να μοιράζουν τα τριχίλιαρα της ντροπής, όχι για να ανακουφίσουν και να στηρίξουν τους πυρόπληκτους, αλλά για να κάνουν τη μικροπολιτική τους, πάνω στη στάχτη και στα αποκαΐδια. Ανερυθρίαστα, ήρθαν και μοίρασαν χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς, μόνο και μόνο για να επιβιώσουν πολιτικά.

Καμία πραγματική μέριμνα. Ανύπαρκτη αξιοποίηση του Ταμείου Μολυβιάτη, που εξαφανίστηκε. Κανένα στοχευμένο σχέδιο αποκατάστασης και ανασυγκρότησης που είχε και έχει ανάγκη ο τόπος.

Και έρχονται τώρα, δίχως ντροπή, να τα μνημονεύουν όλα αυτά και να είναι και περήφανοι.

Το 2007 μας ξέχασαν, μας εγκατέλειψαν. Σήμερα, συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο. Αυτόν του εμπαιγμού, της πρόκλησης, της αλαζονείας και της αδιαφορίας. Γι΄ αυτό αδιαφορούν και παραβλέπουν τις τεράστιες ανάγκες στήριξης του τόπου μας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021, που κατέκαψαν την Ηλεία για δεύτερη φορά μέσα σε 14 χρόνια. Εγκατάλειψη, ανύπαρκτες αποζημιώσεις, έλλειψη οποιουδήποτε πλάνου ανασυγκρότησης.

Αλήθεια τι έχει να πει και κυρίως τι έχει κάνει η κυβέρνηση για τη σημερινή τραγική κατάσταση που βιώνει η Ηλεία; Τι έχει να πει στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους που δίνουν μάχη για να κρατηθούν όρθιοι; Στις επιχειρήσεις που είτε καταστράφηκαν είτε έμειναν χωρίς πελατεία λόγω της μείωσης της παραγωγής και της οικονομικής δραστηριότητας; Τι έχει να πει για τα απαραίτητα και ζωτικά έργα υποδομής, που είτε τα ακυρώνει είτε τα καθυστερεί; Για την εγκατάλειψη των νοσηλευτικών μονάδων, που έχουν τεράστια έλλειψη γιατρών μέσα στην πανδημία; Και αυτό «εποποιία» είναι;

Να γνωρίζουν, όμως, ότι οι πολίτες της Ηλείας δεν ξεχνούν, έχουν μνήμη και κρίση και θα απαντήσουν στις προσβολές, τις ύβρεις, την αδιαφορία, την εγκατάλειψη και τον εμπαιγμό».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)