to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:20 | 07.02.2022

Πολιτική

Παρέμβαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. για την άθλια εικόνα του Νοσοκομείου Βόλου μετά από 2 χρόνια πανδημίας

Στη Βουλή από τον Αλ. Μεϊκόπουλο και 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η εικόνα του Νοσοκομείου Βόλου μετά από 2 χρόνια πανδημίας


«Δύο χρόνια πανδημίας και τα Τμήματα πρώτης γραμμής του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου που διαχειρίζονται περιστατικά Covid ενισχύθηκαν συνολικά με προσλήψεις μόλις 2 ιατρών!», επεσήμανε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, καταθέτοντας Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου και την εξουθένωση του προσωπικού του.

Την Ερώτηση στήριξαν με τη συνυπογραφή τους και άλλοι 20 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την έξαρση της πανδημίας στη χώρα, ο Βουλευτής κατέγραψε λεπτομερώς τις ελλείψεις και ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό που έχουν τα Τμήματα «πρώτης γραμμής» του Νοσοκομείου Βόλου, οι οποίες παρά τις άπειρες εκκλήσεις σύσσωμου του προσωπικού για μόνιμες προσλήψεις σύμφωνα με το Οργανόγραμμα και τις έκτακτες υγειονομικές ανάγκες, αγνοήθηκαν επιδεικτικά.

«Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), Μονάδες Covid, ενιαία Παθολογική Κλινική, όλες οι υπηρεσίες και τα Τμήματα του Νοσοκομείου που εμπλέκονται στη διαχείριση της πανδημίας είναι τραγικά υποστελεχωμένα», ανέφερε ο Βουλευτής, σημειώνοντας ότι την ίδια ώρα καλούνται να καλύπτουν καθημερινές εφημερίες.

Σύμφωνα με το Οργανόγραμμα, στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Βόλου θα έπρεπε να υπηρετούν 10 μόνιμοι ιατροί. Σήμερα, υπηρετούν 4, εκ των οποίων οι 2 δεν εμπλέκονται στη διαχείριση περιστατικών Covid, λόγω ειδικότητας. Στις απαιτητικές εφημερίες του ΤΕΠ συνεπικουρούν άλλοι 3 ιατροί που μετακινούνται από Κέντρα Υγείας του Νομού, καθώς και ένας ακόμη ιατρός από την Α’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου που κατά περίπτωση εφημερεύει.

Οι τρεις Μονάδες Covid του Νοσοκομείου Βόλου καλύπτονται από το ιατρικό προσωπικό της Β’ Παθολογικής Κλινικής, η οποία ωστόσο με τη σειρά της έχει σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό. Από τους 7 ειδικούς ιατρούς που προβλέπονται στο Οργανόγραμμά της, στην Κλινική αυτή τη στιγμή υπηρετούν μόνο 4. Αντίστοιχα, η Α’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, θα έπρεπε να καλύπτεται από 7 μόνιμους ιατρούς/παθολόγους. Σήμερα στην Κλινική υπηρετούν 5, ενώ εξ αυτών, η μία ιατρός δεν ασκεί τα καθήκοντά της καθώς έχει λάβει νόμιμη άδεια ανατροφής τέκνου.

«Από την υποστελέχωση έχουν πληγεί και άλλα Τμήματα του Νοσοκομείου, όπως η Ψυχιατρική Κλινική, που υπολειτουργεί λόγω νόσησης γιατρών και λοιπού προσωπικού από Covid, ενώ η Γαστρεντερολογική Κλινική αυτή τη στιγμή παραμένει ανενεργή, λόγω λήξης της σύμβασης και μη ανανέωσης μέχρι στιγμής του μόνου επικουρικού ιατρού που υπηρετούσε», τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Σύμφωνα με το Βουλευτή, στην ακραία υποστελέχωση των βασικών Τμημάτων του Νοσοκομείου Βόλου, έρχονται να προστεθούν και οι ελλείψεις του νοσούντος ιατρικού προσωπικού, ενώ το πρόβλημα επιτείνεται και από την υποχρεωτική διαθεσιμότητα στην οποία τίθεται το ανεμβολίαστο προσωπικό. Μέχρι και σήμερα τα κενά σε προσωπικό καλύπτονται από εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού και γιατρούς των Κέντρων Υγείας του Νομού που βοηθούν στην κάλυψη εφημεριών.

«Το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου έχει άμεση ανάγκη πρόσληψης 4 μόνιμων ιατρών για τις Παθολογικές Κλινικές και 6 μόνιμων ιατρών για το ΤΕΠ. Έχει άμεση ανάγκη προκήρυξης όλων των θέσεων του μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση όλων των Τμημάτων, αλλά και μονιμοποίησης του επικουρικού προσωπικού που έχει προσφέρει τα μέγιστα στη μάχη κατά της πανδημίας», ανέφερε ο Βουλευτής, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό να σταματήσει να «κωφεύει».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)