to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:13 | 07.02.2022

Κοινωνία

Τρεις ακόμα σοροί ξεβράστηκαν σε Φολέγανδρο και Σύμη - Πιθανόν ναυαγοί από τις τραγωδίες του Δεκέμβρη

Οι σοροί δύο ακόμα νεκρών εντοπίστηκαν στην περιοχή Βορεινά της Φολεγάνδρου, όπου είχαν ξεβραστεί κι άλλα πτώματα από τις προσφυγικές τραγωδίες του Δεκέμβρη του '21 στην περιοχή των Κυκλάδων με τις δεκάδες νεκρών και αγνοούμενων - Ένας ακόμα άνθρωπος εντοπίστηκε νεκρός στη Σύμη


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού αργά το βράδυ της Κυριακής 6/2, η Λιμενική Αρχή Φολέγανδρου ενημερώθηκε το Σάββατο 5/2 για ύπαρξη δύο σορών (ενός άνδρα και μιας γυναίκας) στην παραλία ''Βορεινά'' της Φολέγανδρου.

Οι λιμενικοί που πήγαν στην περιοχή εντόπισαν τις σορούς, αγνώστων λοιπών στοιχείων, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης και χωρίς να φέρουν ρουχισμό. Οι νεκροί  μεταφέρθηκαν, με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους, στον λιμένα του νησιού. Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Φολέγανδρου, ενώ οι σοροί πρόκειται να μεταφερθούν στο Νεκροτομείο Πειραιά, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Και στη Σύμη

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι σορός άνδρα, επίσης σε προχωρημένη σήψη, βρέθηκε και στη Σύμη. Οπως αναφέρεται, η Λιμενική Αρχή Σύμης ενημερώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ότι εντοπίστηκε από ταχύπλοο σκάφος σορός σε βραχώδη περιοχή της νησίδας Σεσκλίου της Σύμης.
Το περιπολικό του Λιμενικού που πήγε στην περιοχή διαπίστωσε την ύπαρξη σορού άνδρα, κανονικής διάπλασης, ύψους περίπου 1.70μ., σε κατάσταση προχωρημένης σήψης. Φορούσε παντελόνι χρώματος γκρι και μαύρα υποδήματα.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Από τα ναυάγια του Δεκέμβρη;

Σημειώνεται ότι και τις προηγούμενες μέρες βρέθηκαν στην ίδια περιοχή της Φολεγάνδρου σοροί σε προχωρημένη σήψη. Στη Φολέγανδρο, υπενθυμίζεται, στις 22 του περασμένου Δεκέμβρη, είχε σημειωθεί μια ακόμα προσφυγική τραγωδία, με ναυάγιο σκάφους που μετέφερε δεκάδες πρόσφυγες, εκ των οποίων διασώθηκαν 12 και δεκάδες ακόμα θεωρούνται έκτοτε αγνοούμενοι. Την τραγωδία στη Φολέγανδρο ακολούθησαν δύο ακόμα, με ναυάγια σε Αντικύθηρα (11 νεκροί) και Πάρο (με 16 νεκρούς).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)