to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:18 | 04.02.2022

Όλγα Στέφου

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Πώς να γίνεις πλούσιος σαν τον Άδωνι

Το μοναδικό σημείο που με ξενίζει στην όλη υπόθεση είναι η έμφυλη διάκριση εντός της οικογένειας Γεωργιάδη


φωτΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Εμένα ο  Άδωνις με έπεισε. Θα το πω, με έπεισε.  Έχει επιχειρήσεις, βιβλιοπωλεία ας πούμε. Αυτές οι επιχειρήσεις είναι επικερδείς και του καταθέτουν οι συνεργάτες του 300.000 ευρώ σε ξεχωριστούς λογαριασμούς. Κανένα παράλογο.

Έχουμε κι εμείς την τάση, με το που βλέπουμε δουλεμένα λεφτά και πλούτο, να πηγαίνει ο νους μας στο κακό. Ο καπιταλισμός δίνει ευκαιρίες στους νέους entrepreneurs, δεν σημαίνει απαραίτητα κι ότι παρανομούν. Το λένε όλοι οι επιτυχημένοι πλούσιοι: Το μυστικό κρύβεται στη σκληρή δουλειά.

Το μοναδικό σημείο που με ξενίζει στην όλη υπόθεση είναι η έμφυλη διάκριση εντός της οικογένειας Γεωργιάδη. Δεν γίνεται ο σύζυγος  Άδωνις να έχει διάσπαρτα μερικά εκατομμύρια σε καταθέσεις την ίδια στιγμή που η σύζυγος Ευγενία έχει περάσει ολόκληρη εβδομάδα με μόλις 18 ευρώ! Αυτό είναι άδικο και είναι και ο λόγος που το τονίζω, εξάλλου. Πέραν τούτου, όλα μου φαίνονται φυσιολογικά.

Θα πω κάτι και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να κάνει αντιπολίτευση πάνω στους κόπους των πολιτικών του αντιπάλων. Γιατί οι πλούσιοι κοπιάζουν για τον πλούτο τους. Το σπίτι του Βολταίρου η κυρία Γκραμπόφσκι κοπίασε να το αποκτήσει. Ο  Άδωνις, ως υπουργός Υγείας, κοπίασε για να φέρει τα φάρμακα της Novartis στην Ελλάδα υπερκοστολογημένα και χωρίς να καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα -τυχαίο παράδειγμα- ένα καινοτόμο φάρμακο για την πολλαπλή σκλήρυνση να κοστίζει 1.700 ευρώ τον μήνα.  Όποιος ήταν πλούσιος περπάτησε, όποιος δεν ήταν, αμαξίδιο. Δεν τα λέω εγώ, κάτι ασθενείς τα είπανε.

Αλλά ας επανέλθουμε. Πώς να γίνεις πλούσιος σαν τον  Άδωνι με τρία απλά βήματα: Γίνεσαι διάσημος ως ακροδεξιός, αλλάζεις κόμμα, μετά παίρνεις το υπουργείο Υγείας, “συνεργάζεσαι” με τεράστια φαρμακευτική και στο τέλος, αφού υποτιμήθηκε αισχρά ο κόπος σου και, ασφαλώς, το ήθος σου, ευλογείς ποινικές διώξεις δημοσιογράφων που αποκαλύπτουν το εις βάρος σου σκάνδαλο.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)