to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:06 | 04.02.2022

Πολιτική

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί απομόνωσης Τσιόδρα ο Πλεύρης: Καμία αναφορά στον Λύτρα

Ο υπουργός υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, απάντησε αλλά μόνο ως προς τον Σωτήρη Τσιόδρα.


Περαιτέρω ερωτήματα γεννά η απάντηση του υπουργείου Υγείας σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας ieidiseis.gr σύμφωνα με το οποίο έκοψαν την πρόσβαση κρίσιμων στοιχείων της πανδημίας από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Θεόδωρο Λύτρα, τους δύο δηλαδή καθηγητές που δημοσίευσαν την επίμαχη μελέτη για τους θανάτους που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν όλοι οι ασθενείς που χρειάζονταν νοσηλεία σε ΜΕΘ την είχαν πράγματι και δεν παρέμεναν εκτός μονάδας.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Θεόδωρος Λύτρας είναι «κομμένοι» από συγκεκριμένα στοιχεία και δεδομένα που αφορούν την πανδημία, από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο υπουργός υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, απάντησε αλλά μόνο ως προς τον Σωτήρη Τσιόδρα. 

«Ο καθηγητής Σ. Τσιόδρας εννοείται πως έχει συνεχώς πλήρη πρόσβαση σε όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Οποιαδήποτε αναφορά για δήθεν διακοπή πρόσβασης στα στοιχεία είναι παντελώς ανακριβής», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός.

Και προσθέτει: «Σήμερα, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση από τον καθηγητή και μας παρουσίασε όλα τα νεότερα δεδομένα για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας».

Υπενθυμίζεται ότι για τη μελέτη - κόλαφο για τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ, που χαλάει το κυβερνητικό αφήγημα διατάχθηκε να ενταχθεί στην εισαγγελική έρευνα για την κατάσταση που λειτουργούν οι ΜΕΘ, μετά και από καταγγελίες για κλίνες που προορίζονται για VIP.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Κωνσταντίνου Σαρρηκώστα στο ieidiseis.gr, διαφορετικοί φορείς σημειώνουν ότι ο άνθρωπος που είναι στο τιμόνι της χώρας για την πανδημία δεν έχει πλέον πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα της υγειονομικής κρίσης.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Θεόδωρος Λύτρας, λένε οι ίδιες πηγές είναι «κομμένοι» από συγκεκριμένα στοιχεία και δεδομένα που αφορούν την πανδημία και μάλιστα αυτό έγινε στις αρχές Δεκεμβρίου.

Αναδημοσιεύσαμε ολόκληρο το θέμα, εδώ.

_____

Με πληροφορίες από efsyn.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)