to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:59 | 04.02.2022

Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση μιλούσε για αυξήσεις 2-3 ευρώ στο ρεύμα...»

«Τέλη Σεπτεμβρίου μας έλεγε ο κ. Σκρέκας ότι η αύξηση στο ρεύμα θα είναι 2-3 ευρώ, και όχι μόνο είναι πολύ παραπάνω, αλλά ταυτόχρονα η κυβέρνηση ξεπουλάει και τη ΔΕΗ», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλώντας στον Flash 99,4 και επισήμανε ότι χρειάζεται άμεση παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ και άμεση μείωση των ΕΦΚ σε πετρέλαιο, καύσιμα και φυσικό αέριο, όπως προβλέπεται από την εργαλειοθήκη της Κομισιόν.


«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει σε όλα τα μέτωπα να υποτιμά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον Flash FM, αναφερόμενος τόσο στο μέτωπο της πανδημίας όσο και στο μέτωπο της ακρίβειας.


“Το 2021 μιλούσαν για το τελευταίο μίλι της πανδημίας και φτάσαμε σχεδόν τις 16.000 απώλειες. Φέτος μίλησαν για τον τελευταίο μήνα και ο Γενάρης αποδεικνύεται ως ο πιο φονικός μήνας, αλλά η ΝΔ συνεχίζει να αρνείται να λάβει μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ”, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

“Την ίδια στιγμή η ακρίβεια καλπάζει και η ΝΔ συνεχίζει να μην προβαίνει σε σοβαρές δημόσιες παρεμβάσεις, γιατί πολύ απλά δεν πιστεύει στα δημόσια εργαλεία”, τόνισε.

“Τέλη Σεπτεμβρίου μας έλεγε ο κ. Σκρέκας ότι η αύξηση στο ρεύμα θα είναι 2-3 ευρώ, και όχι μόνο είναι πολύ παραπάνω, αλλά ταυτόχρονα η κυβέρνηση ξεπουλάει και τη ΔΕΗ”, δήλωσε και συνέχισε: “Χρειάζεται άμεση παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ -όχι να χρησιμοποιεί η κυβέρνηση τα χρήματα των πολιτών για να ενισχύσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας. Χρειάζεται άμεση μείωση των ΕΦΚ σε πετρέλαιο, καύσιμα και φυσικό αέριο, όπως προβλέπεται από την εργαλειοθήκη της Κομισιόν”.

Ο Ν. Ηλιόπουλος τόνισε επιπλέον πως απαιτείται “άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού, καθώς είμαστε η μοναδική χώρα με χαμηλότερο κατώτατο μισθό σε σχέση με το 2010” όταν την ίδια στιγμή “σε δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί περικοπές 2,5 δισ. ευρώ”. Και ακόμη “χρειάζεται άμεση ρύθμιση και διαγραφή του πανδημικού χρέους”, σημείωσε.

Στο μεταξύ, αναφερθείς στην δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη έκανε λόγο για μια υπόθεση που αφορά όλη τη χώρα. “Όταν ο αρμόδιος υπουργός μιλά αποκλειστικά για χουλιγκανισμό ξεχνά ότι φαίνεται να εμπλέκεται στην δολοφονία η δράση ακροδεξιών και νεοναζιστικών στοιχείων”, που σύμφωνα με τις ενδείξεις εμπλέκονται “και στην επίθεση στο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης”. “Δυστυχώς η κυβέρνηση προσπάθησε να κρατήσει ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους νεοναζί και στο δημοκρατικό κόσμο που βρέθηκε απέναντι.”

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)